1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Olt: Valoarea exporturilor de produse din judeţ, dublă faţă de cea a importurilor

Valoarea totală a produselor exportate de agenţii economici din judeţul Olt în primele patru luni ale acestui an este de peste 403 milioane de euro şi este de două ori mai mare decât valoarea totală a importurilor, conform buletinului statistic lunar transmis presei marţi de Direcţia Judeţeană de Statistică Olt.

20 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Conform buletinului statistic, în primele patru luni ale anului în curs în judeţ valoarea importurilor a fost de 186 milioane de euro, fiind importate metale comune şi produse din metale comune în valoare de peste 43 milioane de euro, materiale plastice, cauciuc şi produse din cauciuc şi plastic în valoare de peste 50 milioane de euro. Au mai fost importate maşini, aparate şi echipamente electrice (peste 25 milioane de euro), materii textile şi articole din textile (25,1 milioane de euro), produse ale industriei chimice şi industriilor conexe (19,6 milioane de euro). În structura exporturilor, metalele comune şi articolele din metale comune ocupă peste 57% din total şi însumează peste 230 de milioane de euro. Au mai fost exportate 'materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea'' în valoare de 117,3 milioane de euro şi 'materii textile' în valoare de peste 26 milioane de euro.

În privinţa cifrei de afaceri din industria judeţului Olt şi a producţiei industriale, datele statistice cuprind perioada ianuarie - iunie şi relevă o micşorare a producţiei industriale precum şi continuarea tendinţei de creştere a valorii cifrei de afaceri. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie anul acesta, faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, indicele producţiei industriale a scăzut cu 6,3%. Indicele valoric al cifrei de afaceri totală a unităţilor industriale în prima jumătate a anului curent a fost cu 54,8% mai mare faţă de perioada similară din anul precedent.

Principalii exportatori dar şi importatori sunt fabricile de pe platforma industrială a municipiului Slatina şi fabricile de confecţii textile în sistem lohn.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO