1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Oltchim: PCC, principalul acţionar minoritar, nu ar dori să participe la majorarea de capital

Cel mai aprig adversar al felului în care sunt conduse afacerile Oltchim Rm Vâlcea, compania germană PCC SE, nu îşi va exercita dreptul de a cumpăra acţiunile nou emise ale combinatului, în cadrul majorării de capital a combinatului, potrivit unor declaraţii ale unui oficial al PCC, citat de firma de brokeraj Tradeville.

17 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Acţionarii Oltchim Rm Vâlcea (simbol bursier OLT) au fost convocaţi pe 11 septembrie pentru a valida decizia Guvernului de a se converti în acţiuni datoria companiei de aproape 1,13 miliarde de lei către Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). Capitalul Oltchim ar creşte de peste 61 de ori. cu datoriile AVAS convertire.

Acţionarii minoritari înregistraţi la data de 25 septembrie pot participa cu bani la majorarea de capital şi vor avea dreptul să subscrie 1000 de acţiuni noi, la valoarea nominală de 0,1 lei, dacă deţin deja 16,6 acţiuni.

Titlurile OLT au marcat ieri o şedinţă de tranzacţionare spectaculoasă - după ce au deschis în coborâre cu 13,5%, la finalul şedintei au închis pe +15%, în condiţiile unui rulaj în creştere.

Informaţia privind PCC, este surprinzătoare şi creşterea de ieri a titlurilor OLT arată că este, probabil, incompletă. PCC a acuzat statul român, la Comisia Europeană, că conversia datoriilor ar fi un ajutor de stat nepermis de reglementările europene. Ultzerior a renunţat la acuzaţii.

PCC SE din Germania cu 18,32% din actiuni şi fondul de investitii Carlson Ventures (Marea Britanie), prin intermediul Nachbar Services, care are are 14,02% din titluri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO