Omenirea este pe cale să piardă lupta cu Ebola – ONU

Omenirea este pe cale să piardă bătălia împotriva virusului Ebola, nereuşind să stopeze epidemia mortală, a spus marţi Anthony Banbury, şeful misiunii Naţiunilor Unite pentru coordonarea acţiunilor împotriva Ebola (UNMEER), în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrată epidemiei.
Economica.net - mie, 15 oct. 2014, 07:14
Omenirea este pe cale să piardă lupta cu Ebola - ONU

Epidemia Ebola ‘ne-a luat-o cu mult înainte, avansează mai repede decât noi şi este pe cale să câştige cursa’, a arătat Banbury la videoconferinţa de la Accra (Ghana), unde misiunea îşi are cartierul general. ‘Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm. Fie o stopăm acum, fie ne vom confrunta cu o situaţie fără precedent pentru care nu avem niciun plan’, a declarat el, citat de AFP.

Amintind cele mai recente previziuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) – între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa occidentală începând din decembrie -, Banbury a adăugat că ‘este nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament şi există doar 4.300’. În plus, şi personalul care să le administreze este deficitar, scrie Agerpres.

‘Sunt multe veşti proaste despre Ebola, însă vestea bună este că ştim cum să o oprim’, a declarat totuşi Banbury. ‘Trebuie să învingem Ebola şi trebuie să o facem repede fiindcă numărul bolnavilor creşte pe zi ce trece’, a mai spus el.

Epidemia continuă să se întindă în Africa occidentală şi, la începutul lunii decembrie, s-ar putea înregistra între ‘5.000 şi 10.000 de cazuri noi pe săptămână’, a afirmat marţi doctorul Bruce Aylward, director general adjunct al OMS. El a anunţat un nou bilanţ global al epidemiei: 4.447 morţi la 8.914 cazuri înregistrate, încheie AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...