Omniasig a plătit despăgubiri de peste 300 de milioane de lei, în prima jumătate a anului

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig în prima jumătate a anului 2018 a depăşit 306 milioane lei, iar cele mai frecvente cauze pentru plata daunelor au fost accidentele auto în străinătate şi incendiile, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Economica.net - joi, 20 sept. 2018, 09:32
Omniasig a plătit despăgubiri de peste 300 de milioane de lei, în prima jumătate a anului

Datele companiei arată că, în primul semestru din 2018, primele brute subscrise au înregistrat o creştere de peste 9% faţă de perioada similară a anului anterior, cu un total ce a sărit de 558 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, pe segmentul Property, cea mai însemnată pagubă plătită în valoare de aproximativ 1,7 milioane lei a fost provocată de un incendiu la un hotel. Următoarele două daune în topul despăgubirilor pe această linie de produse au fost provocate de ruperea braţului unei macarale (circa 590.000 lei), respectiv de un scurtcircuit electric ce a determinat ca o automacara să ia foc.

Pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA), topul este dominat de accidente produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de circa 6,5 milioane lei, fiind plătită pentru un accident care a avut loc în Franţa, din cauza vitezei excesive. A doua despăgubire în clasament, în valoare de aproape 3,9 milioane de lei, este tot pentru un accident în străinătate, de data aceasta în Italia, în care şoferul nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecţie. Pe locul trei se află o despăgubire de aproape 3,3 milioane lei pentru un accident din Slovacia.

În ceea ce priveşte asigurările CASCO, cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig în prima jumătate a anului curent a fost de aproximativ 475.000 de lei, în urma unui accident în care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferată.

De asemenea, pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire s-a ridicat la 254.000 de lei, sumă plătită după ce un incendiu declanşat la locuinţa vecină s-a extins la imobilul asigurat, în timp ce în cazul asigurărilor de călătorie cea mai mare valoare de daună plătită a fost de 139.000 lei pentru un asigurat care a avut nevoie de spitalizare în Canada din cauza unei infecţii cu Salmonella, ce a provocat complicaţii ulterioare.

Omniasig, membră a Vienna Insurance Group (VIG), este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG), principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, precum şi in Europa Centrală şi de Est, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. Compania este cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. De asemenea, Grupul este listat la Bursa din Praga.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia este gata să găzduiască pe teritoriul său arme nucleare
Polonia este gata să găzduiască pe teritoriul său arme nucleare
Preşedintele polonez a declarat luni că Polonia este gata să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, dacă NATO, din care Polonia face parte, decide să îşi întărească flancul estic,......
Prima serie de recrutare pentru Armată – Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au trecut proba fizică
Prima serie de recrutare pentru Armată – Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au trecut proba fizică
Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie şi aprilie, desfăşurarea primei serii de recrutare-selecţie ...
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de est a Coreei de Sud, a anunţat ...
UE vrea să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale
UE vrea să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale
Cu prilejul unei vizite pe care o va efectua săptămâna aceasta în China, comisarul european pentru agricultură, Janusz ...