Omniasig a plătit în primul trimestru despăgubiri de peste 200 milioane de lei, în creştere cu aproape 20%

Omniasig Vienna Insurance Group a plătit în primul trimestru despăgubiri în valoare totală de peste 200 milioane de lei, cu aproape 20% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat luni compania, citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 15 iun. 2020, 08:23
Omniasig a plătit în primul trimestru despăgubiri de peste 200 milioane de lei, în creştere cu aproape 20%
Potrivit sursei citate, segmentul auto, respectiv Casco şi RCA, a înregistrat în primele trei luni o uşoară creştere de aproximativ 2% a volumului de prime brute subscrise, cumulat pe cele două linii.

Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii a crescut cu circa 14%, depăşind valoarea de 150 milioane de lei. În acelaşi timp, valoarea rezervelor de daună pe aceste două linii, cumulat, a crescut cu peste 4% în primul trimestru al anului, comparativ cu intervalul similar din 2019.

Potrivit companiei, în primul trimestru din 2020 valoarea despăgubirilor plătite pe segmentul Property (asigurări de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut substanţial, având la bază plata în această perioadă a mai multor despăgubiri cu valori cuprinse între 700.000 şi peste 2 milioane lei, majoritatea acestor dosare având incendiul drept cauză a evenimentului ce a generat dauna.

În ceea ce priveşte segmentul asigurărilor de călătorie, volumul primelor brute subscrise a crescut cu peste 5%. Totodată, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul trimestru al anului 2020 a fost în cuantum de 157, în timp ce numărul reclamaţiilor soluţionate favorabil a fost de 13, restul fiind neîntemeiate.

Omniasig Vienna Insurance Group este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având peste 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider în Austria şi în pieţele ECE pe care activează. 

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...