Omniasig: Cele mai mari despăgubiri plătite de companie în primele şase luni din 2015

Incendiile şi calamităţile naturale sunt cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig a plătit cele mai mari daune, în primele şase luni din 2015, potrivit unui comunicat al companiei. Cea mai mare despăgubire pe segmentul property a fost de 1,84 milioane de lei, iar pe RCA, a fost plătită o daună de 1,48 milioane de lei.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 09:05
Omniasig: Cele mai mari despăgubiri plătite de companie în primele şase luni din 2015

Omniasig Vienna Insurance Group este compania de asigurări care s-a situat pe primul loc în piaţă în funcţie de valoarea totală a despăgubirilor plătite în 2014, conform raportului Autorităţii de Supraveghere Financiară din România.

Pe segmentul asigurărilor de tip Property, cea mai mare despăgubire achitată de Omniasig, în primul semestru din 2015, a fost de 1,84 milioane lei, plătită în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit, la o hală de producţie. O despăgubire de aproximativ aceeaşi valoare (1,84 milioane lei) a fost achitată după ce o viitură a inundat şase microcentrale pe albia unui râu, se menţionează în comunicatul citat.

Despăgubirile pentru vătămări corporale au reprezentat valorile cele mai mari plătite în prima jumătate a anului 2015 pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA).

Cea mai mare despăgubire, în valoare de 1,48 milioane lei, a fost plătită în cazul unui accident provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în clasament urmând cazul unui şofer care a pierdut controlul volanului, pentru care s-a plătit o despăgubire de 665.400 lei.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în semestrul I a fost în valoare de 250.000 lei şi reprezintă dauna survenită într-un accident în care şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu maşina.

În cazul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire plătită în primele şase luni a fost în valoare de 255.686 lei, pentru un imobil ce a fost afectat de un incendiu pornit de la instalaţia electrică.

Peste şase milioane de clienţi au apelat la serviciile Omniasig Vienna Insurance Group de-a lungul celor 20 de ani de activitate, pe care compania îi celebrează în 2015. Despăgubiri de peste 8,5 miliarde de lei (1,93 milioane euro) au fost plătite de companie, în perioada acestor 20 de ani, se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului citat, Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la nivele superioare şi sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 240.898.869 lei, gradul de solvabilitate este de 174% şi coeficientul de lichiditate de 1,62.

Omniasig Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către pieţele internaţionale specializate, contribuind la întărirea stabilităţii financiare a companiei. Companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor participă la contractele de reasigurare ale Omniasig Vienna Insurance Group.

Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă, dintre care 33 de sucursale, organizate în 6 regiuni şi 87 de agenţii. Omniasig deţine 1.200 de agenţi şi 400 de brokeri.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, dar şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, fiind format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. Vienna Insurance Group este listat la Bursa din Praga.

Te-ar mai putea interesa și
Fintech-ul Instant Factoring IFN a primit o finanțare de 5 milioane de lei de la Fondul European de Investiții, pentru sprijinirea întreprinderilor din România
Fintech-ul Instant Factoring IFN a primit o finanțare de 5 milioane de lei de la Fondul European de Investiții, pentru ...
Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro) cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România, pentru a o......
Ambasadorul american la Moscova Lynne Tracy a fost convocat de Ministerul rus de Externe în urma atacului ucrainean cu rachete asupra Sevastopolului
Ambasadorul american la Moscova Lynne Tracy a fost convocat de Ministerul rus de Externe în urma atacului ucrainean cu rachete ...
Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul american Lynne Tracy şi i-a transmis un protest oficial cu privire ...
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni armata ucraineană, ...
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea ...