Omniasig: Cele mai mari despăgubiri plătite de companie în primele şase luni din 2015

Incendiile şi calamităţile naturale sunt cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig a plătit cele mai mari daune, în primele şase luni din 2015, potrivit unui comunicat al companiei. Cea mai mare despăgubire pe segmentul property a fost de 1,84 milioane de lei, iar pe RCA, a fost plătită o daună de 1,48 milioane de lei.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 09:05
Omniasig: Cele mai mari despăgubiri plătite de companie în primele şase luni din 2015

Omniasig Vienna Insurance Group este compania de asigurări care s-a situat pe primul loc în piaţă în funcţie de valoarea totală a despăgubirilor plătite în 2014, conform raportului Autorităţii de Supraveghere Financiară din România.

Pe segmentul asigurărilor de tip Property, cea mai mare despăgubire achitată de Omniasig, în primul semestru din 2015, a fost de 1,84 milioane lei, plătită în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit, la o hală de producţie. O despăgubire de aproximativ aceeaşi valoare (1,84 milioane lei) a fost achitată după ce o viitură a inundat şase microcentrale pe albia unui râu, se menţionează în comunicatul citat.

Despăgubirile pentru vătămări corporale au reprezentat valorile cele mai mari plătite în prima jumătate a anului 2015 pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA).

Cea mai mare despăgubire, în valoare de 1,48 milioane lei, a fost plătită în cazul unui accident provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în clasament urmând cazul unui şofer care a pierdut controlul volanului, pentru care s-a plătit o despăgubire de 665.400 lei.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în semestrul I a fost în valoare de 250.000 lei şi reprezintă dauna survenită într-un accident în care şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu maşina.

În cazul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire plătită în primele şase luni a fost în valoare de 255.686 lei, pentru un imobil ce a fost afectat de un incendiu pornit de la instalaţia electrică.

Peste şase milioane de clienţi au apelat la serviciile Omniasig Vienna Insurance Group de-a lungul celor 20 de ani de activitate, pe care compania îi celebrează în 2015. Despăgubiri de peste 8,5 miliarde de lei (1,93 milioane euro) au fost plătite de companie, în perioada acestor 20 de ani, se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului citat, Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la nivele superioare şi sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 240.898.869 lei, gradul de solvabilitate este de 174% şi coeficientul de lichiditate de 1,62.

Omniasig Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către pieţele internaţionale specializate, contribuind la întărirea stabilităţii financiare a companiei. Companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor participă la contractele de reasigurare ale Omniasig Vienna Insurance Group.

Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă, dintre care 33 de sucursale, organizate în 6 regiuni şi 87 de agenţii. Omniasig deţine 1.200 de agenţi şi 400 de brokeri.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, dar şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, fiind format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. Vienna Insurance Group este listat la Bursa din Praga.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...