Omniasig: creştere de 20% a primelor subscrise, în primele nouă luni

Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) își păstrează trendul ascendent în primele trei trimestre ale anului 2015 și înregistrează un volum al primelor brute subscrise de 694,31 milioane lei, în creştere cu 19,47% față de perioada similară a anului anterior. Profitul înregistrat de OMNIASIG în această perioadă a fost de 9,57 milioane lei, conform standardelor IFRS.
Economica.net - lun, 14 dec. 2015, 10:03
Omniasig: creştere de 20% a primelor subscrise, în primele nouă luni

Asigurările de tip Property (Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) au înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o valoare a primelor brute subscrise de 134,91 milioane lei, o valoare sensibil egală cu cea din aceeași perioadă a anului anterior.

În aceeași perioadă, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creștere de 30,07% a primelor brute subscrise, ajungând la o valoare de 4,04 milioane lei. De asemenea, rezultatele înregistrate în aceste prime trei trimestre pe alte linii importante au fost:
– Asigurări de accidente si boala: prime brute subscrise – 6,36 milioane lei;
– Asigurări de mijloace de transport aeriene: prime brute subscrise – 6,13 milioane lei;
– Asigurări de răspundere civilă generală: prime brute subscrise – 23,06 milioane lei;
– Asigurări de asistență turistică (asigurări de călătorie): prime brute subscrise – 4,86 milioane lei;

Asigurările auto (CASCO și RCA cumulat) au înregistrat venituri de 481,64 milioane lei, în creştere cu 26,43%, astfel:
– RCA: Prime brute subscrise în valoare de 254,28 milioane lei
– Casco: Prime brute subscrise în valoare de 227,35 milioane lei

Despăgubirile plătite pe aceste linii, cumulat, au fost în valoare de 316,30 milioane lei.

Cu un scor mai bun cu 65% față de benchmark-ul industriei, OMNIASIG înregistrează un nivel foarte ridicat de satisfacție în rândul clienților.

Începând din luna august 2015, OMNIASIG a implementat un sistem de masurare si evaluare a calitatii serviciilor oferite clientilor, sistem validat la nivel international, respectiv Net Promoter Score (NPS). Astfel, clienții care au avut un dosar de daună la OMNIASIG, au fost rugați să raspunda la o singura intrebare in legatura cu experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurata intr-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10.

În primele trei luni de la implementarea acestui sistem de monitorizare, indicatorul NPS general a fost de 72,96%, din care un procent de 72,37% pentru Casco și 76,94% pentru asigurările de locuințe, conform răspunsurilor oferite de asigurati. Rezultatele înregistrate relevă un grad ridicat de satisfacție a asiguraților noștri. Precizăm că în prezent 95% din toate dosarele de daună deschise de OMNIASIG sunt plătite în mai puţin de 5 zile de la data depunerii ultimului document la dosar.

Pentru că satisfacția clientilor nostri este cel mai important aspect al calităţii serviciilor noastre, acest sistem de monitorizare va continua să funcționeze în mod permanent de acum înainte.

De asemenea, în sensul imbunatatirii continue a serviciilor oferite clientilor, linia de call-center 021.9669, la care se pot aviza daunele şi face programări pentru constatare, are acum program extins, inclusiv sâmbăta şi duminica.

Reclamațiile, în scădere – doar 0,97% din dosarele plătite

Numărul reclamaţiilor întregistrate de OMNIASIG în primele trei trimestre a fost de 580 (înregistrate unic per petent şi per caz), în scădere cu 41,77% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În același timp, petiţiile întemeiate au înregistrat o scădere de 55,80% faţă de primele nouă luni ale anului 2014. Petiţiile întemeiate primite de companie în primele nouă luni ale anului în curs reprezintă 17,07% din numărul total al celor înregistrate, înregistrate unic per petent şi per caz.

Raportat la numarul politelor de asigurare emise de OMNIASIG in primele nouă luni ale anului curent, numarul de petiții inregistrate unic per petent si per caz, reprezintă în această perioadă mai puţin de 0,04%, iar raportat la numarul dosarelor de dauna platite de companie in acest interval – doar 0,97%.

Compania își dovedește în continuare stabilitatea financiară, prin menținerea indicatorilor de solvabilitate și lichiditate la nivele ridicate. Astfel, capitalul social al companiei este de 439,65 milioane lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 227 milioane lei, gradul de solvabilitate este de 164% şi coeficientul de lichiditate de 1,80, valori cu mult peste pragul legal.

OMNIASIG Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către piețele internaționale specializate, contribuind la întărirea stabilității financiare a companiei. Companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor participă la contractele de reasigurare ale OMNIASIG VIG.

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă, dintre care 32 de sucursale, organizate în 6 regiuni și 85 de agenții. OMNIASIG deține o puternică rețea de vânzări, reprezentată de 1.200 agenți și 400 brokeri.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...