1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

OMS, despre COVID 19: Vom ajunge la 750.000 de decese săptămâna aceasta

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut luni guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a "eradica" transmiterea Sars-Cov-2, care a contaminat 20 de milioane de persoane şi a provocat 750.000 de decese, notează AFP.

10 aug, 2020 | News.ro | ECONOMICA.net

"Săptămâna aceasta vom înregistra 20 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici, există multă durere, suferinţă", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.

"Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru lume. Dar vreau să fiu clar, există semne de speranţă şi (...) nu este niciodată prea târziu pentru a inversa pandemia". Dar pentru asta "liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri", a mai spus el. 

"Mesajul meu este clar: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă noi eradicăm eficient virusul, putem să ne deschidem societăţile în siguranţă", a insistat el, amintitnd că mai multe ţări care au făcut eforturi au rezultate. "Unele ţări din regiunea Mekong, Noua Zeelandă, Rwanda şi numeroase state insulare din Caraibe şi Pacific au fost în măsură să elimine virusul rapid", a afirmat el.  

Noua Zeelandă, care a depăşit duminică pragul de 100 de zile fără nicio contaminare, "este considerată un exemplu mondial", a subliniat Ghebreyesus.

El a lăudat şi "progresele Rwandei" datorate "unei combinaţii între conducere puternică, personal în sănătate bine sprijinit şi comunicări clare în materie de sănătate publică". El a salutat acţiunea rapidă a unor ţări europene precum Marea Britanie, care a izolat bine unele zone din nordul Angliei, sau Franţa care a impus purtarea măştii în exterior în unele spaţii foarte frecventate de populaţie la Paris.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO