1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Extern

OMS: Recordul de contaminări cu coronavirus, doborât pentru a treia zi consecutiv. Sâmbătă au fost 465.000 de cazuri noi în toată lumea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv, potrivit agenției News.ro.

25 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă faţă de 449.720 vineri şi 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despre starea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicarea testelor. 

Emisfera nordică se află într-un "moment critic" al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie exponenţială de cazuri. 

"Un număr prea mare de ţări cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta face ca spitalele şi centrele de ingrijire să fie aproape sau şi-au depăşit capacităţile şi suntem abia în octombrie", a adăugat el. 

El a estimat că "următoarele luni vor fi foarte dificile" în contextul în care "unele ţări se află pe un drum periculos". 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO