1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

OMV Petrom vinde 19 zăcăminte petroliere din România unei firme olandeze. Banii vin de la un mare fond de investiţii din SUA

OMV Petrom S.A. (OMV Petrom), cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud-Est, si Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiara romaneasca controlata integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy) anunta ca partile au convenit transferul a 19 zacaminte petroliere onshore, a trei instalatii pentru reparatii capitale si a echipelor aferente catre Mazarine Energy Romania S.R.L. in schimbul unei sume ce nu poate fi divulgata, se  arată într-un  comunicat al companiei.

17 oct, 2016 | ECONOMICA.net

„Se estimeaza ca finalizarea tranzactiei va avea loc la sfarsitul trimestrului IV din 2016, cand Mazarine Energy Romania va prelua rolul de operator al zacamintelor si angajator al celor peste 200 de salariati ai OMV Petrom in prezent. Mazarine a identificat o serie de oportunitati de optimizare a productiei si lucrari de reparatii capitale care vor determina o crestere a productiei. In plus, sunt planificate campanii de achizitie seismica pentru a identifica structuri care nu au fost inca forate”, spune Petrom.

Transferul licentelor se realizeaza in conformitate cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din Legea Petrolului si alte reglementari. Transferul este supus aprobarii autoritatilor competente.

„Cele 19 zacaminte fac parte dintr-un pachet de zacaminte selectate in 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. In 2015, cele 19 zacaminte au avut o productie zilnica totala de aproximativ 1.000 bep/zi (rezentand sub 1% din productia zilnica a OMV Petrom).

Fondurile pentru tranzactie vor proveni din linia de capital de 500 mil USD furnizata de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investeste in explorare si productie de petrol si gaze, rafinare si marketing, servicii la zacaminte petroliere la nivel international, si in rafinare si marketing in Europa, Africa, America latina si Asia” , se mai arată în comunicat.

“Avand in vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne creste eficienta si pentru a genera mai multa valoare. Masurile vizeaza si optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite sa simplificam operatiunile si sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii din zacamintele ramase”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatile de upstream

“Suntem incantati ca am agreat aceasta investitie in timp ce continuam implementarea strategiei noastre concentrate pe active onshore cu costuri si riscuri reduse si pe valoare adaugata prin expertiza de management al zacamintelor si operatiuni eficiente din punct de vedere al costurilor. Le uram bun venit noilor nostri colegi si asteptam cu nerabdare sa dezvoltam impreuna aceste zacaminte”, a spus Edward van Kersbergen, fondator si CEO al Mazarine Energy.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 65 milioane bep in 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 784 benzinarii, la 30 iunie 2016.

Mazarine Energy este o companie nelistata de explorare si productie, care se concentreaza pe oportunitati de exploare conventionala, de dezvoltare si productie cu riscuri mici, pe termen scurt in Europa, Africa si zona Mediteraneana extinsa. Cu sediul central in Haga, compania este activa in prezent in Africa de Nord, avand controlul majoritar al licentei Zaafrane din Tunisia, unde au fost sapate doua sonde de explorare in apropierea infrastructurii existente. Ambele au descoperit hidrocarburi si au fost testate cu succes la debite comerciale. Mazarine Energy revizuieste in mod activ noi oportunitati in  Europa si Nordul Africii.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO