One United a cumpărat clădirea istorică Braikoff de lângă Ateneu cu aproape 5 milioane de euro

Dezvoltatorul One United Properties a anunțat achiziția clădirii istorice ce a aparținut familiei Braikoff, din strada Georges Clemenceau nr. 2 din București aproape de Ateneul Român.
Andrada Ghira - vin, 24 sept. 2021, 10:56
One United a cumpărat clădirea istorică Braikoff de lângă Ateneu cu aproape 5 milioane de euro

Clădirea istorică a aparținut olandezului Jean Braikoff (1832 – 1901) și a fost proiectată de arhitectul elveţian John Elisée Berthet, care și-a lăsat amprenta pe Bucureștiul de atunci prin realizarea mai multor reședințe.

Clădirea a fost cumpărată cu 4,9 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 21 milioane de euro. Proiectul se va numi One Athénée. Întrebat de Economica.net dacă One United mai are în plan achiziția de clădiri similare, Victor Căpitanu, co-fondatorul companiei spune că „deocamdata nu avem în plan, depinde de oportunitatea pentru acționari”.

„Ne bucurăm de încheierea acestei tranzacții pentru o clădire cu o istorie aparte. În centrul orașului București există un număr important de clădiri istorice, abandonate și care necesită îmbunătățiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltări vrem să readucem clădirii aprecierea de odinioară, adaptată noii realități. Obiectivele noastre pe termen lung au în vedere și astfel de dezvoltări, deoarece vrem să ne aducem contribuția la protejarea și regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucureștiului,”spune Căpitanu.

Clădirea, clasificată ca monument istoric va fi complet renovată de One United Properties. După finalizarea procesului de restaurare, locația va găzdui un spațiu comercial exclusivist la parter și primul etaj. La etajele superioare vor fi amenajate zece apartamente de lux cu vedere spre Ateneul Român. One Athénée este prima dezvoltare a One United Properties care include renovarea unui monument istoric, având ca obiectiv protejarea și regenerarea patrimoniului cultural din centrul capitalei.

Jean Braikoff s-a născut probabil în 1832 la Amsterdam, scrie Adevărul. Se pare că a plecat de tânăr în Rusia şi este posibil să fi dispus de capital; se îndeletnicea cu antreprize de căi ferate şi a venit în România în cursul anilor 1870. În actul de botez al primului copil, Jean, se face menţiunea locului de naştere al tatălui său: Joanes Braicoff, Amsterdam, Holandia. Vorbea cu predilecţie limba franceză şi ţinea ca şi soţia sa, Maria Widacowich, să şi-o însuşească. Citește mai mult despre casa Braikoff pe Adevărul.ro.

Acțiunile One United sunt listate pe Bursa de la București, și a reușit să strângă 260 de milioane de lei la listare. În primele șase luni din acest an, dezvoltatorul a înregistrat o cifră de afaceri record de 434 milioane, o creștere de 96% față de aceeași perioadă a anului 2020 și un profit net de 147,5 milioane lei, o majorare cu 267%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...