One United negociază vânzarea clădirii office de 20.000 mp din One Verdi Park şi a cumpărat 8,2 hectare de teren pe malul lacului Plumbuita

Dezvoltatorul One United Properties, deținut în proporție de 86% de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, negociază vânzarea clădirii de birouri de 20.000 mp aflată în dezvoltare în proiectul mixt One Verdi Park și evaluată la circa 50 de milioane de euro.
Răzvan Zamfir - mar, 01 oct. 2019, 18:50
One United negociază vânzarea clădirii office de 20.000 mp din One Verdi Park şi a cumpărat 8,2 hectare de teren pe malul lacului Plumbuita

„Interesați de clădirea de birouri nu sunt fonduri de investiții specializate, ci o companie care vrea să fie proprietarul clădirii și să-și mute business-ul și angajații acolo”, spune Ionuț Dumitrescu, acționar al diviziei de birouri a One United Properties.

Potrivit lui Dumitrescu, dacă tranzacția nu va fi finalizată anul acesta, proprietarii se vor concentra pe închirierea clădirii.

Compania de dezvoltare imobiliară are în dezvoltare trei proiecte mixte de mari dimensiuni, One Floreasca City, One Cotroceni Park și One Verdi Park., care necesită investiții totale de 220 milioane euro.

One United va investi circa 50 de milioane de euro în clădirea de birouri din One Floreasca City, denumită One Tower și cu o suprafață de 24.000 mp și evaluată la finalizare la circa 90 de milioane euro. Finalzarea imobilului office e programată pentru finalul anului viitor, iar clădirea e închiriată deja în proporție de 50%.

Lucrările de construcție la One Tower din ansamblul One Floreasca City sunt în grafic, turnul a ajuns la nivelul P+12, urmând să fie livrat în trimestrul patru 2020. Vecinătatea cu parcul Floreasca, priveliștea panoramică asupra lacului precum și pre-certificarea clădirii LEED Platinum V4 sunt doar câteva dintre elementele de atracție ale proiectului.

One Cotroceni Park se va construi pe platforma Ventilatorul din zona de centru-vest a Bucureștiului. 

„Momentan ne aflăm la etapa de demolare a celor 60 de hale de pe platformă, care costă peste 450.000 de euro, dar vom recupera o valoare mai mare din materialele obținute în urma demolării. Vom dezvolta acolo o clădire office de circa 115.000 mp, cu 35.000 mp în  subteran, iar construcția efectivă va începe chiar în această lună, dacă vom primi la timp autorizația de construcție. Intenționăm să conectăm vitoarea stație de metrou Academia Militară cu proiectul cu un tunel lung de 700 de metri. Estimăm că în proiect vor locui și vor lucra circa 20.000 de oameni”, spune Andrei Diaconescu, acționar al One United Properties.

Clădirea de birouri din One Cotroceni Park va fi dedicată chiriașilor mari, care caută suprafețe de 10.000 mp și peste și, deocamdată circa 25% din proiect e deja închiriat.

One Verdi Park, pentru care se negociază, prevede construcția a două turnuri unul de birouri și unul rezidențial, într-o zonă consacrată, pe bulevardul Barbu Văcărescu. Cele două turnuri vor fi conectate de un spațiu comercial la parter. Pentru acest proiect, dezvoltatorul dă startul în această toamnă lucrărilor de construcție, livrarea fiind estimată pentru primul trimestru al anului 2022.

One United a cumpărat anul trecut 8,2 hectare de teren alături de lacul Plumbuita, unde, potrivit lui Victor Căpitanu, va fi dezvoltat un proiect rezidențial pur care se va adresa celor cu venituri medii și medii superioare.

Suplimentar, compania deține și un portofoliu de birouri de 35.000 mp unde vizează noi investiții pentru îmbunătățirea produsului la standardele din prezent. One Victoriei Center a trecut recent printr-un proces de modernizare a recepției, abordând un nou concept pentru acest spațiu. Clădirea găzduiește chiriași precum grupul Mediafax, Food Panda, BRD, S&T, Embryo’s Fertility Clinic, Irem Spa sau Ownzones Entertainment Technologies. Și la One North Gate este în derulare un proces de modernizare a proprietății. Grupurile One și Element iși vor muta birourile la One North Gate în luna octombrie, amenajând un sediu concept, semnat Lemon Office Design.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...