One United Properties a modificat faţada One Cotroceni Park cu banii obţinuţi pe 30% dintre cei 75.000 mp ai birourilor din proiect

One United Properties a vândut 30% din componenta office a One Cotroceni Park, care include circa 75.000 mp birouri, 20.000 mp spații de retail și 745 de apartamente. Compania a obținut 25 de milioane de euro, de la investitori deja existenți și va utiliza banii pentru dezvoltarea proiectului a cărui fațadă va fi modificată utilizând cele mai moderne tendințe arhitectonice. Totodată, s-a decis crearea a două companii care dezvoltă partea de birouri a proiectului, One Cotroceni Park Offices și One Cotroceni Park Offices Faza 2.
Răzvan Zamfir - Dum, 02 aug. 2020, 12:06
One United Properties a modificat faţada One Cotroceni Park cu banii obţinuţi pe 30% dintre cei 75.000 mp ai birourilor din proiect

În urma acestui proces, One United Properties va deține 56% din componenta de birouri, Element Invest Partners va rămâne cu 16%, iar restul vor fi investitori minoritari, români. Dezvoltatorii One Cotroceni Park au obținut autorizația de construire în toamna trecută, iar acum sunt în construcție ambele faze de birouri programate.

Noua faţadă a celor circa 75.000 mp ai birourilor din One Cotroceni Park utilizează ultimele tehnologii şi e creată după ultimele tendinţe în arhitectură.

Planul prevede livrarea a circa 45.000 de metri pătrați în 2021 și a circa 35.000 de metri pătrați în 2022. Calculele indică faptul că la finalul dezvoltării  componenta office a proiectului va valora peste 220 milioane de euro, la un randament investițional de 7%.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor

„Toți banii se reinvestesc în dezvoltarea componentei de birouri, pentru care am creat două companii noi – One Cotroceni Park Offices și One Cotroceni Park Offices Faza 2”, spune Victor Căpitanu, unul dintre cei doi acționari principali ai companiei, alături de Andrei Diaconescu.

Proiectul va avea și 754 de apartamente și 20.000 de metri pătrați de spații de retail, pentru care se așteaptă emiterea autorizației de construire și va fi dezvoltată prin intermediul One Cotroceni Park SRL, deținută de One United Properties în proporție de 80% și de Element Invest Partners în proporție de 20%.

Citeşte şi: Primele tramvaie noi din Bucureşti ar putea fi fabricate la Paşcani

Investiția totală în proiect se va ridica la circa 130 milioane de euro, iar complexul este construit pe un teren de 5,8 hectare, cumpărat în 2018 de la Immofinanz la pachet cu clădirea de birouri rebotezată One Victoriei Center (fostul sediu central Generali) pentru 39 milioane de euro.

One United l-a cooptat pe antreprenorul Ionuț Dumitrescu. Compania are în dezvoltare clădiri cu o suprafață cumulată de 150.000 de metri pătrați ce necesită investiții de 220 milioane de euro. Cel mai avansat este One Tower, parte a One Floreasca City, o investiție de 50 milioane de euro. Clădirea cu 16 etaje va genera chirii anuale de 6 milioane de euro și va avea o valoare de piață de 90 milioane de euro, potrivit dezvoltatorilor. 

One United Properties a cumpărat, recent, de la Conarg, compania de construcții a lui Valentin Vișoiu, și o clădire de birouri abia finalizată în zona Aviației din București, la un preț de 15 milioane de euro, iar acum, negociază pentr achiziționarea a două terenuri în București.

„E un moment bun de piață să cumperi proprietăți foarte bune – apartamente, terenuri etc – pur și simplu le găsești, chiar dacă prețurile nu scad ci chiar cresc ușor – măcar găsești produse foarte bune”, conchide Victor Căpitanu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...