One United Properties, cu şapte şantiere deschise în Bucureşti, a retras de la vânzare clădirea de birouri de 24.000 mp din One Verdi Park

Probabil cel mai activ dezvoltator de pe piața românească, One United Properties are șapte șantiere deschise în București, în care 40% dintre muncitori sunt aduși din străinătate și are scoși la închiriere 160.000 mp de spații de birouri, cea mai mare suprafață office la închiriat din București. Compania a renunțat pentru moment la vânzarea clădirii office din One Verdi Park, pe care a scos-o la închiriat.
Economica.net - mar, 25 feb. 2020, 19:43
One United Properties, cu şapte şantiere deschise în Bucureşti, a retras de la vânzare clădirea de birouri de 24.000 mp din One Verdi Park

„După ce vom ajunge la un anumit nivel cu închirierea, vom vinde clădirea. Oricum piața e într-o situație bună, randamentele vor scădea sub 7%, cumpărători sunt mult mai mulți decât anul trecut. De altfel, acum sunt tranzacții în derulare cu cumpărători noi, iar potențialul Bucureștiului e superior celui din Praga sau Budapesta”, spune Mihai Păduroiu, CEO-ul diviziei de birouri a One United Properties.

Două dintre cele mai importante proiecte mixte ale companiei One Cotroceni Park, cu o suprafață brută închiriabilă de 80.000 mp și peste 700 de apartamente dezvotate pe circa 5,8 hectare, ca și One Verdi Park, cu 24.000 mp de birouri și 134 de apartamente, sunt aliniate la livrare la finalul anului 2021.

„Partea rezidențială era inițial decalată cu un an la livrare, dar interesul în creștere ne-a determinat să avansăm și am putea începe dezvoltarea la jumătatea anului. Deja solicitările pentru autorizații au fost depuse. La One Verdi Park suntem în negocieri avansate și estimăm ca până la sfârșitul anului îl vom închiria complet. La One Cotroceni Park am semnat deja circa 10.000 mp, mai avem aproape semnați încă 10.000 mp și avem multiple discuții cu numeroase companii. Probabil până la jumătatea anului vom semna 25.000 mp. Companiile care solicită spații de închiriat sunt, în general, cele care se extind și se consolidează, în special, la One Cotroceni Park, dar sunt și câteva companii noi. De altfel, acestea sunt indicatorul asupra performanței economice și al unui proiect și al unei piețe”, explică Păduroiu.

One United are acum cinci zone de birouri. One North Gate e încă în încercarea de a găsi chiriași pentru clădirea mare, și caută operatori de servicii. Până la finalul anului oficialii One United estimează că vor ajunge la un grad de închiriere de 70%, în prezent fiind de 23%.

One Victoriei, cumpărată de la Immofinanz, e complet închiriată, operaţiune finalizată în șase luni, și e în curs de vânzare. Apoi, compania mai dezvoltă One Tower de 24.000 mp inclus în proiectul One Floreasca City, care va fi finalizat la finalul anului, iar primul chiriaș va fi operațional în noiembrie.

„De altfel, ne-a ajutat vremea, toate proiectele sunt avansate cu două-trei săptămâni. La One Tower, în Floreasca, deja am închiriat 40% și am obținut certifcarea LEED Platinum B4, cel mai recent standard, iar la Verdi și la Cotroceni suntem în curs de certificare. Poate cel mai important element în noile proiecte e parterul, deschis publicului. Practic, redăm publicului zone închise până acum, iar toate fluxurile auto vor fi la subsol. În plus, aducem în fiecare clădire de birouri operatori de retail, care nu vor deservi nu doar clădirile, ci și publicul din zonă. Astfel, creștem și traficul din magazine, dar aducem avantaje și orașului, unde inclusiv străzile se vor schimba, se vor lărgi. În faza rezidențială vom avea operatori de fitness și operator medical și grădiniță. One Cotroceni Park va fi, cred eu, unic în centrul și estul Europei. Numai spațiul verde va ocupa 35% din suprafața construită”, continuă Păduroiu.

Proiect rezidențial cu 2.000 de apartamente pe malul lacului Plumbuita

Compania mai dezvoltă un proiect rezidențial cu peste 2.000 de apartamente pe opt hectare de teren, chiar pe malul lacului Plumbuita, care va fi conectat direct la autostradă. PUZ-ul e în curs de obținere și probabil construcția acestui proiect va demara într-un an de acum.

De asemenea, One Peninsula, un proiect rezidențial de lux cu vile cu apartamente, e în etapa pregătirii construcției. De altfel, One United acoperă toate segmentele pieței office și rezidențiale, cu prețuri de Prima Casă, cum vor apărea în One Cotroceni Park și în proiectul din Plumbuita, dar și penthouse-uri de multe milioane de euro.

În fine, One Modrogan, e în curs de obținere a autorizației, e un proiect foarte bine încadrat în zonă, și va îmbogăți orașul, deși a fost contestat de o parte a publicului.

One United are șapte șantiere active în prezent și 160.000 mp office la închiriat.

„La One Cotroceni Park pregătim proiectul rezidențial cu peste 700 de unități, la Plumbuita 2.000, plus cele în derulare, cred că avem de lucru cinci-șapte ani de acum încolo. Nu știu dacă în viitorul apropiat vom mai cumpăra terenuri, platforme industriale, dar sigur dacă apare ceva tentant nu vom ezita”, conchide Mihai Păduroiu.

În octombrie 2019, acționarii majoritari ai One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, au anunțat că și-au mai diluat deținerea în firmă, cifrată acum la 86%, după ce au atras alți 24 de investitori în companie, majoritatea antreprenori români. 

Te-ar mai putea interesa și
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme cu produsele sale ci pentru că marile bănci chineze......
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 ...
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Oamenii care lucrează în serviciile de meteorologie din România au de astăzi la dispoziţie cele mai performante echipamente ...
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit ...