One United Properties ia un credit sindicalizat de 78 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park

Dezvoltatorul One United Properties, care se va lista săptămâna viitoare la Bursa de la București, a aprobat contractarea unui credit sindicalizat în valoare de 78 de milioane de euro pentru două dintre firmele din portofoliu prin care este construit proiectul One Cotroceni Park.
Andrada Ghira - joi, 17 iun. 2021, 22:11
One United Properties ia un credit sindicalizat de 78 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park

One United Properties a aprobat luna trecută contractarea unui credit sindicalizat cu o valoare cumulată de 78 de milioane de euro, arată datele din Monitorul Oficial. Compania urmează să acceseze în curând banii acordați de BRD – Groupe Société Générale – S.A., Erste Bank A.G. și Banca Comercială Română – S.A. către două firme prin care este dezvoltat proiectul Cotroceni Park din București, și din care One United deține 72%.

Este cel mai mare credit sindicalizat pe care un dezvoltator român îl accesează pe piața imobiliară din ultimii ani. În luna aprilie a acestui an, Iulius a anunțat contractarea unui credit de 72 de milioane de euro de la IFC pentru construcția Palas Campus din Iași. 

Cum se împart banii

One Cotroceni Park Office – S.A. va contracta un credit de până la 40 de milioane de euro pentru finanțarea și refinanțarea dezvoltării a două clădiri de birouri (A&B) cu o suprafață închiriabilă brută de 46.643 mp, dar și o facilitate de credit de până la 6 milioane de euro pentru finanțarea parțială a TVA-ului  pe durata fazei de construcție.

One Cotroceni Park Office Faza 2 – S.A va contracta un credit de până la 29 de milioane de euro pentru finanțarea și refinanțarea dezvoltării unei clădiri de birouri (C) cu o suprafață închiriabilă brută de 34.688 mp, dar și o facilitate de credit de până la 3 milioane de euro pentru finanțarea parțială a TVA-ului  pe durata fazei de construcție.

În toamna anului trecut, dezvoltatorul a finalizat procesul de majorare de capital în valoare de 25 de milioane de euro pentru proiectul Cotroceni Park, ce se construiește pe locul fostei fabrici Ventilatorul. Compania a cedat 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a proiectului One Cotroceni Park către investitori deja existenți pentru o creștere de capital ce va fi investit în dezvoltarea acestui proiect.

Investiție brută de 365 de milioane de euro

Tot pe acest teren, dezvoltatorul a început la sfârșitul lui martie și lucrările de construcție la componenta rezidențială a proiectului mixt. Dezvoltatorul construiește toate cele 868 de apartamente dintr-un foc, fără a mai împărți proiectul rezidențial pe faze. Investiția brută doar pe partea de locuințe este de 140 de milioane de euro, iar totalul brut, care include și componenta de birouri, se ridică la 365 de milioane de euro, potrivit informațiilor companiei furnizate la solicitarea Economica.net. 

În mai, One Cotroceni Oark a semnat cu  CCT & One Properties SA o tranzacție de pre-vânzare în valoare de 20 de milioane de euro pentru achiziția de partamente și locuri de parcare în proiectul mixt.

50 de milioane de euro pentru One Tower

One United a obţinut la începutul acestui an un împrumut în valoare de 50 de milioane de euro de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre pentru finanţarea proiectului de birouri One Tower, parte din proiectul mixt One Floreasca City.

Costul total al proiectului One Tower este de 54 de milioane de euro, iar o parte din împrumut va fi utilizată pentru refinanțarea costurilor proiectului suportate până acum de către acționari. Finanțarea este acordată pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate. Clădirea are 16 etaje, o suprafaţă de aproape 24.000 de mp.

One United se listează la BVB

Dezvoltatorul One United vine la Bursa de la București pe 22 iunie cu o subscriere de acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

Oferta publică inițială pentru acțiunile dezvoltatorului va începe pe 22 iunie și se va derula până la data de 2 iulie 2021. Vor fi emise 130.007.085 acțiuni, iar intervalul de preț stabilit este între 1,93 și 2,12 lei per acțiune. Asta înseamnă că One United ar putea strânge 263 de milioane de lei, circa 54 de milioane de euro, potrivit calculelor Economica.net.

 

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...