One United Properties vrea să strângă 54 de milioane de euro prin listarea la BVB

Dezvoltatorul One United Properties vine la Bursa de la București pe 22 iunie cu o subscriere de acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.
Andrada Ghira - joi, 17 iun. 2021, 09:45
One United Properties vrea să strângă 54 de milioane de euro prin listarea la BVB

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința de miercuri, 16 iunie, Prospectul pentru oferta publică inițială de vânzare de acțiuni în vederea listării acțiunilor One United Properties SA pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Oferta publică inițială pentru acțiunile dezvoltatorul va începe pe 22 iunie și se va derula până la data de 2 iulie 2021. Vor fi emise 130.007.085 acțiuni, iar intervalul de preț stabilit este între 1,93 și 2,12 lei per acțiune. Asta înseamnă că One United se așteaptă să strângă 263 de milioane de lei, circa 54 de milioane de euro, potrivit calculelor Economica.net.

Compania vine cu o subscriere de acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei, ceea ce înseamnă că dezvoltatorul are o capitalizare de circa 2,63 de miliarde de lei (circa 540 de milioane de euro).

60% din oferta publică este adresată unei tranșe de investitori instituționali, în vreme ce restul de 40% investitorilor de retail.

Jumătate din tranșa investitorilor de retail va beneficia de alocare garantată până la 100.000 de acțiuni, în sistemul primul venit, primul servit, investiția minimă fiind de 2.500 de acțiuni. Cealaltă jumătate a investitorilor de retail va avea alocare pro-rata și va beneficia de un discount de 3% pentru subscrierile realizate în primele 3 zile. Prețul final va fi stabilit în urma procesului de bookbuilding în tranșa investitorilor instituționali.

Daniel Dines și Claudio Cisullo au cumpărat 5% din companie înainte de listarea la BVB. 

Recent, dezvoltatorul a anunțat că a strâns 50 de milioane de euro de la investitori elvețieni și internaționali, bani ce vor fi folosiți pentru dezvoltările imobiliare de pe plan local.

Fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, directori executivi și acționari majoritari, compania One United Properties a anunțat în luna aprilie a acestui an intenția de a se lista pe Piața Principală a Bursei de Valori București printr-o ofertă publică inițială (IPO). Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuție.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar obligă tot personalul sanitar să se vaccineze anti-COVID-19
Guvernul maghiar obligă tot personalul sanitar să se vaccineze anti-COVID-19
Guvernul ungar a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv lucrătorii din sectorul de distribuţie a medicamentelor, cei care nu se vaccinează cel......
Spania a înregistrat o creștere economică peste așteptări în trimestrul doi
Spania a înregistrat o creștere economică peste așteptări în trimestrul doi
Spania, a patra economie a zonei euro, s-a redresat mai rapid decât se estima în trimestrul doi din 2021, în pofida restricţiilor ...
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Autoritățile din Luxemburg care se ocupă de protecția datelor cu caracter personal au penalizat gigantul american Amazon ...
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare pentru fiecare episod de boală
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare ...
Noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, ...