One United Properties modifică planurile pentru proiectul din strada Gara Herăstrău, şi va face 140 de apartamente premium

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat, anul trecut, un teren de circa 5.600 de metri pătrați, de la pilotul italian de raliuri Gabriele Marotta, pe care a plătit 7,3 milioane de euro, unde voia să construiască un hotel și apartamente de lux. Sub influența pandemiei de coronavirus, proiectul a fost schimbat, iar One United Properties va dezvolta două turnuri cu 140 de apartamente exclusiviste, cu retail la parter și mici birouri la primul etaj. Proiectul se va numi One Floreasca Towers.
Răzvan Zamfir - Dum, 14 iun. 2020, 09:26
One United Properties modifică planurile pentru proiectul din strada Gara Herăstrău, şi va face 140 de apartamente premium

„Proiectul are vedere la SkyTower și lacul Floreasca, dar și la Equilibrium, parcul de birouri dezvoltat Skanska pe colțul cu Şoseaua de Glucoză. Va dura un an și jumătate proiectarea și autorizarea și încă doi ani construcția, deci va fi livrat spre finalul lui 2023. În curând vom începe o licitație internațională pentru a desemna firma de arhitectură, care va realiza proiectul. Am decis să-l schimbăm pentru că nu prea sunt investitori pe piața hotellieră acum, de aceea vom face apartamente, oricum asta știm să facem cel mai bine”, spune Victor Căpitanu, unul dintre principalii acționari ai One United Properties.

Terenul a fost cumpărat cu 7,3 milioane de euro de la Gabriele Marotta (53 de ani), un pilot de raliuri care a condus pe circuitele britanice, franceze și italiene. În 2011, acesta a intrat în posesia unui teren de 5.600 mp într-un punct fierbinte pe harta imobiliară a Bucureștiului, pe strada Gara Herăstrău. Pe acest teren, primăria a aprobat un PUZ care prevedea construirea unei clădiri rezidenţiale și a unui hotel cu 8 etaje.

One United Properties va solicita PMB modificarea PUZ-ul existent, pentru a fi adaptat la piața prezentului și se va renunța la dezvoltarea hotelului de 4-5 stele, cu 200 de camere, piaţa de profil fiind afectată de pandemia de coronavirus, în favoarea a două turnuri cu 140 de apartamente de lux, cu retail şi birouri la parter şi primul etaj.

Investitorul a mai fost implicat anul trecut în câteva tranzacții majore. A cumpărat un teren de aproape 8,2 hectare de teren de la First Bank (fosta Piraeus Bank) pe malul lacului Plumbuita din Sectorul 2 într-o tranzacție de 7,74 milioane euro, plus TVA, și un alt teren de 3.350 de metri pătrați de la Vasile Petrescu, unul dintre acționarii principali ai fostei MindBank, într-o tranzacție evaluată la circa 4 milioane de euro. 

Acum doi ani, în toamnă, One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul fostei fabrici Ventilatorul din București, unde a început deja construcția One Cotroceni Park, care va include aproximativ 700 de apartamente și birouri. De asemenea, pe un teren de 2,5 hectare, cumpărat de la Telekom, One United lucrează acum la proiectarea unui complex rezidențial denumit One Peninsula.

Pe terenul de pe malul lacului Plumbuita, dezvoltatorul va demara construcția One Central District, proiect rezidențial care va include circa 2.000 de apartamente. Anul acesta, va fi livrat și proiectul cu 247 de apartamente și 24.000 mp de birouri One Floreasca City și mai are în lucru One Verdi Parc, care va cuprinde, la finalizare, 134 de apartamente și 24.000 de birouri.

În fine, compania mai are în dezvoltare alte proiecte sub brandul Neo și va livra, tot în acest an, și One Herăstrau Towers, cu 139 de apartamente și 5.500 mp de retail și birouri.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...