1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

ONRC elimină mai multe taxe şi tarife pentru firme, PFA sau întreprinderi individuale, de la 1 februarie

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) elimină mai multe taxe şi tarife începând de miercuri, ca urmare intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea celor 102 taxe, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

31 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Astfel, vor fi eliminate taxele pentru operaţiunile de înregistrare în registrul comerţului, respectiv cererea de înregistrare - persoane juridice - PJ (cuprinde: autorizare constituire, înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) care era de 250 lei, cererea de înregistrare în registrul comerţului - persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale - PFA, II, IF (cuprinde: înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere), de 90 lei, sau cererile de menţiuni simple de 45 lei.

De asemenea, vor mai fi eliminate cererile de menţiuni complexe, care costau 220 lei, respectiv cererea de menţiuni cu două sau mai multe operaţiuni - în cazul persoanelor juridice.

În data de 9 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Actul normativ vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO