ONU: 70.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia în 24 de ore

Circa 70.000 de kurzi în Siria s-au refugiat de vineri în Turcia de teama jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) care avansează în nord-estul Siriei, a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.
Economica.net - Dum, 21 sept. 2014, 09:10

UNHCR va încerca să sprijine guvernul turc ‘pentru a veni în ajutorul celor circa 70.000 sirieni care au fugit în Turcia în ultimele 24 de ore’, a precizat organizaţia într-un comunicat.

În plus, se mai menţionează în comunicat, ‘guvernul turc şi HCR se pregătesc pentru posibila sosire a sute de mii de refugiaţi în plus în următoarele zile’, în condiţiile în care luptele continuă, scrie Agerpres.

Turcia şi-a deschis vineri frontiera pentru refugiaţii sirieni care au început joi să părăsească zona localităţii Ain al-Arab încercuită de combatanţii grupării extremiste sunnite Statul Islamic (SI).

‘Acest aflux masiv arată necesitatea de a mobiliza ajutor internaţional pentru a susţine ţările vecine’ Siriei, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, care a salutat gestul Turciei de a-şi deschide frontierele pentru noii refugiaţi din Siria.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...