1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

OPEC îşi menţine plafonul de producţie şi îl reconfirmă în funcţie pe secretarul general

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis miercuri să menţină plafonul oficial de producţie la 30 de milioane de barili pe zi, în pofida unei posibile majorări a ofertei iraniene şi irakiene, şi în plus mandatul secretarului general al OPEC, Abdallah el-Badri, a fost prelungit pentru încă un an, transmite AFP.

04 dec, 2013 | Agerpres

'În interesul menţinerii echilibrului pe piaţă, conferinţa a decis să menţină nivelul actual de producţie de 30 de milioane de barili pe zi', se arată într-un comunicat de presă al OPEC difuzat la sfârşitul celei de-a 164-a reuniuni ministeriale a organizaţiei. Pentru statele membre OPEC 'cea mai mare provocare pentru piaţa mondială a petrolului în 2014 o constituie incertitudinea cu privire la economia mondială, în condiţiile în care fragilitatea zonei euro rămâne o sursă de îngrijorare', se mai arată în comunicat.

Decizia OPEC de a menţine plafonul oficial de producţie la nivelul la care a rămas nemodificat din luna decembrie 2011 nu constituie o surpriză în condiţiile în care ministrul Petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, a apreciat că piaţa petrolului este în prezent în cea mai bună situaţie iar preţul actual al barilului de petrol este unul adecvat.

De asemenea, cartelul a decis să-l reconfirme în funcţia de secretar general pe libianul Abdallah el-Badri pentru o perioadă de un an, începând cu data de 1 ianuarie 2014. În urmă cu un an, miniştrii OPEC au optat tot pentru o prelungire a mandatului libianului, care ocupă postul de secretar general al OPEC de la 1 ianuarie 2007, în lipsa unui acord între Arabia saudită, Iran şi Irak care îşi susţin fiecare propriul candidat.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO