1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Extern

OPEC se aşteaptă la o cerere mai scăzută pentru ţiţeiul produs de ţările membre

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se aşteaptă la o cerere mai scăzută pentru ţiţeiul său în 2020, chiar dacă cererea pe plan global va creşte, se arată într-un raport publicat miercuri, deoarece producătorii rivali îşi majorează cota de piaţă iar SUA se îndreaptă spre o nouă producţie record, transmite Reuters.

15 ian, 2020 | Agerpres

Statele Unite, a căror producţie a crescut în ultimii ani în urma exploatării şisturilor bituminoase, ar urma să ajungă la o producţie totală de ţiţei de peste 20 milioane de barili pe zi (bpd) pentru prima dată, se arată în raportul OPEC.

În trimestrul patru din 2020, producţia de ţiţei a SUA ar urma să ajungă la 20,21 milioane bpd - aproape îndeplinind cererea SUA, de 21,34 milioane bpd, estimează OPEC.

Instituţia a înrăutăţit prognoza pe 2020 privind cererea pentru ţiţeiul OPEC cu 0,1 milioane de barili pe zi, la 29,5 milioane bpd.

Ar fi cu aproximativ 1,2 milioane bpd mai puţin decât întreaga producţie din 2019 şi aproximativ la nivelul din decembrie, când cota de piaţă a OPEC din producţia globală a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 29,4%.

Şi în acest an OPEC se aşteaptă la scăderea cotei de piaţă, pe fondul majorării producţiei în SUA, Brazilia, Canada şi Australia. Norvegia, şi estimează o creştere a cererii de ţiţei pe plan global.

În 2020, cererea de ţiţei va creşte cu 0,14 milioane bpd, la 1,22 milioane bpd, în urma îmbunătăţirii perspectivelor economice şi a cererii mai ridicate din India şi China, previzionează OPEC.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO