1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

Operaţiunea "Cristal": ANAF a intrat în Dragonul Roşu

Astăzi (26.10.2015), ora 7.30 AM, 120 inspectori (60 de echipe) au demarat verificările în complexul comercial Dragonul Roșu, în cadrul operațiunii "Cristal", a anunţat ANAF.

26 oct, 2015 | ECONOMICA.net

În pregătirea acestei acțiuni au fost efectuate monitorizări ale intrărilor și ieșirilor de marfă, dar și analize de risc ale agenților economici care iși desfășoara activitatea în acest engros.

În cadrul operațiunii "Cristal" sunt vizate 60 de engros-uri, iar la sfârșitul acestei prime etape care se va finaliza pe 25.12.2015, operațiunea va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Miercuri (28.10.2015) vor fi prezentate rezultatele obținute în urma acțiunilor de control de săptămâna trecută, când au avut loc primele verificări în 15 engros-uri din toată țara.

Direcția Antifraudă Fiscală a anunţat că a demarat prima etapă a unei ample operațiuni de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România (Operațiunea "Cristal") pe data de 19 octombrie 2015.

În cadrul operațiunii sunt vizate 60 de engros-uri printre care:

1. West Market (Oradea)
2. Agrotransilvania Dezmir (Cluj)
3. Romalion (Bacău)
4. Pasărea Phoenix (Iași)
5. Galgros (Galați)
6. Tug (Brăila)
7. Euro 2 (Timișoara)
8. Piața de Gros (Timișoara)
9. Marlorex ( Craiova )
10. Frigorifer ( Craiova )
11. Gama Center (Ploiești)
12. Pavcom (Târgoviște)
13. Expomarket Doraly (Afumați Ilfov)
14. Smart Expo Flora (București)
15. Brintex (Brașov)
Pentru pregătirea acestei operațiuni, inspectorii antifraudă au efectuat în ultima jumătate de an acțiuni de documentare care au constat în principal în:
- crearea unei fișe documentare pentru fiecare centru engros din țară
- deplasări la fața locului, în haine civile, pentru culegerea informațiilor direct de pe teren
- efectuarea analizei finale de risc a firmelor care activează în cadrul engros-urilor


Operațiunea "Cristal" va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va incheia în 25.12.2015.

Scopul strategiei de combatere a evaziunii din zona comerțului cu ridicata (engros-uri) este de a elimina firmele evazioniste din aceste centre engros și de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora și a persoanelor implicate în circuitul economic.

"La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub" - Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Precizăm că această operațiune se va desfășura concomitent cu acțiunea de supraveghere continuă a importurilor de bunuri având ca destinație aceste depozite engros. Totodată, achizițiile intracomunitare vor fi monitorizate cu o structură nouă, specializată, a Direcției Antifraudă (structura Trafic Control) careia ii vor fi alocate 200 de posturi în plus din cele 1.000 de posturi alocate suplimentar de Guvern pentru ANAF.

Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifraudă vor beneficia de suportul Brigăzii de intervenție rapidă din cadrul Jandarmeriei Române.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO