1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

London Stock Exchange şi Deutsche Boerse fuzionează. Grupul va avea sediul în Londra

London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, doi dintre cei mai puternici operatori bursieri din Europa, vor fuziona, iar grupul va fi o companie britanică încorporată la Londra, potrivit Bloomberg. Anunţul vine după ce, în urmă cu o săptămână, premierul David Cameron a anunţat că a obţinut, la reuniunea Consiliului European, un statut special pentru Marea Britanie în UE, menit să-i convingă pe britanici să voteze, la referendumului din iunie, pentru menţinerea ţării în Europa. Acordul Marii Britanii cu UE a fost descris drept o victorie importantă pentru Londra ca centru financiar.

26 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Grupul nou format în urma fuziunii va avea sediul la Londra şi va fi listat pe bursa londoneză.

Preşedintele London Stock Exchange, Donald Brydon, va deveni preşedinte al companiei formată în urma fuziunii, iar preşedintele Deutsche Boerse, Joachim Faber, va fi vicepreşedinte, potrivit Bloomberg.

Negocierile privind fuziunea London Stock Exchange cu Deutsche Boerse au fost confirmate marţi de cele două părţi. Tranzacţia trebuie aprobată de acţionarii celor doi operatori bursieri, de autorităţile din Marea Britanie şi Germania şi de Comisia Europeană. Bursele de la Londra şi Frankfurt sunt cele mai mari din Europa.

Cei doi operatori bursieri au mai încercat în două rânduri să fuzioneze, în 2000, respectiv în 2004-2005. În perioada 2011-2012, Deutsche Boerse a încercat o fuziune cu NYSE Euronext, care a fost blocată de autorităţile pentru concurenţă.

Combinarea operaţiunilor London Stock Exchange cu Deutsche Boerse va da naştere unui business de 20 de miliarde de lire sterline. Acţionarii London Stock Exchange vor deţine 45,6% din companie, iar acţionarilor Deutsche Boerse le vor reveni 54,4% din părţile sociale.

Informaţiile privind fuzionea celor doi operatori bursieri au apărut pe fundalul negocierilor privind poziţia Marii Britanii în Europa. Electoratul britanic va decide pe 23 iunie dacă ţara rămâne sau nu în UE. Directorul general al London Stock Exchange, Xavier Rolet, se numără printre 35 de lideri de mari companii listate la Londra care au semnat o scrisoare prin care le cer britanicilor să nu voteze despărţirea de Europa.

Parlamentarul german Ingric Arndt-Brauer, preşedintele comisiei de finanţe din Parlamentul german, a înaintat ipoteza că fuziunea cu Deutsche Boerse reprezintă un fel de plasă de siguranţă pentru London Stock Exchange, în cazul ieşirii Marii Britanii din UE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO