Operatorii din industria telecom cer o nouă lege 5G

În urma dezbaterii publice desfășurate acum două săptămâni, Ministerul Transporturilor și al Comunicațiilor a publicat o versiune nouă a proiectului de lege privind tehnologia 5G. Cu toate acestea operatorii de telefonie mobilă din România au în continuare rețineri și cer Guvernului să modifice legea.
Economica.net - mar, 08 sept. 2020, 10:13
Operatorii din industria telecom cer o nouă lege 5G

Surse din piata afirma ca gigantii din telecom cer din nou Ministerului Transporturilor sa modifice si sa adapteze legea 5G (https://www.zf.ro/business-hi-tech/gigantii-din-telecom-cer-din-nou-ministerului-transporturilor-sa-19533320).

Unul dintre principalele motive de ingrijorare exprimat in ultimele 2 saptamani este legat de posibilul efect retroactiv al legislatiei 5G in discutie acum.

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania se pare ca a transmis saptamana trecuta o noua scrisoare catre autoritati prin care solicita noi modificari in legislatia propusa, modificari care ar trebui sa vina in plus fata de cele abia anuntate.

Un alt punct de interes aflat in discutie este legat de posibilul impact negativ al acestor masuri din legislatie, impact care se poate rasfrange asupra unui parteneriat de lunga durata cu companiile chineze din Romania.

Majoritatea specialistilor din piata discuta despre absenta unor criterii specifice, la nivel tehnic, criterii care ar trebui sa defineasca mult mai clar ce inseamna echipamente nesigure. Aceasta incertitudine este transferata prin intermediul actualei legislatii catre operatorii telecom care vor avea o legatura directa cu soarta investitiilor in infrastructura. 

Marea majoritate a celor care au participat in cadrul dezbaterii publice organizate de MTIC au sustinut ca este nevoie sa fie realizata o evaluare atenta a impactului proiectului.

Te-ar mai putea interesa și
Sterilizările BNR tind să devină săptămânale pentru a strânge lichiditatea din piaţă. ROBOR bate însă pasul pe loc şi nu are de gând să crească
Sterilizările BNR tind să devină săptămânale pentru a strânge lichiditatea din piaţă. ROBOR bate însă pasul pe ...
Banca Centrală a avut pe 15 iunie cea mai mare operaţiune de atragere de depozite de la bănci din septembrie 2019 şi până acum. Cu toate acestea, nivelul ROBOR abia dacă stă pe loc, dacă nu......
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de ...
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...