1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

News

Operatorii vor transmite anumite informaţii către ANCOM prin mijloace electronice, de la 1 iulie

Furnizorii de comunicaţii electronice vor transmite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) numai prin mijloace electronice indicatorii statistici cu privire la piaţa de profil, raportările financiare anuale sau notificările privind activarea resurselor de numerotaţie sau a resurselor tehnice, începând din 1 iulie, potrivit deciziei ANCOM nr. 336/2013.

30 iun, 2013 | Agerpres

Anumite documente, date şi informaţii care trebuie puse la dispoziţia ANCOM de către furnizorii de comunicaţii electronice vor fi transmise Autorităţii exclusiv prin intermediul unei aplicaţii informatice, utilizând semnătură electronică certificată.

Astfel, prin intermediul aplicaţiei informatice, furnizorii vor transmite ANCOM indicatorii statistici cu privire la piaţa de comunicaţii electronice, raportările financiare anuale, notificările privind activarea resurselor de numerotaţie sau a resurselor tehnice, raportul anual de utilizare a resurselor de numerotaţie, lista localităţilor în care furnizează efectiv reţele şi servicii de comunicaţii electronice la puncte fixe, copiile acordurilor de acces la reţea şi de interconectare, respectiv de acces pe proprietăţi, statistica cererilor privind asigurarea conectării şi accesului la un punct fix, la reţeaua publică de telefonie, care nu au putut fi satisfăcute în condiţii comerciale sau unele documente pe care trebuie să le comunice Autorităţii furnizorii desemnaţi cu putere semnificativă pe anumite pieţe. De asemenea, furnizorii vor transmite electronic şi alte documente sau informaţii solicitate de către Autoritate în exercitarea atribuţiilor sale legale.

Data de la care majoritatea acestor documente şi informaţii vor fi transmise ANCOM exclusiv prin intermediul aplicaţiei informatice, utilizându-se semnătura electronică certificată, este 1 iulie 2013, existând şi unele excepţii pentru care transmiterea se va realiza electronic începând cu data de 1 ianuarie 2014.

În plus, furnizorii au posibilitatea de a alege ca, la rândul ei, Autoritatea să le transmită numai electronic anumite acte şi documente, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar ca operatorii să confirme primirea trimiterilor. Autoritatea recomandă operatorilor să opteze pentru utilizarea acestei metode de comunicare, mult mai rapidă şi mai facilă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO