1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Operatorul german de turism TUI, prezent şi în România, a suspendat rezervările de vacanţe până la sfârşitul lunii

Grupul german de turism TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a scăzut pe bursa cu circa două treimi din decembrie, capitalizarea fiind acum de 2,15 miliarde de dolari. Compania a înregistrat o scădere de 5% azi. Tui e preyent pe piaţa românească printr-un parteneriat cu familia Pandel, care deţine grupul din turism Memento şi agenţia Christian Tour, şi va opera pe piaţa locală şi brandul Tui TravelCenter, în urma semnării unui acord de reprezentare.

01 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Grupul TUI este aproape de a primi un ajutor guvernamental de două miliarde de euro în Germania. De asemenea, Tui are nişte obligaţiuni corporative scadente în octombrie 2021, în valoare de 300 milioane de euro, evaluate acum la 66 de cenţi pentru un euro.

Tui a suspendat toate rezervările de vacanţe pana la sfârşitul lunii aprilie.

Germania va folosi un pachet de 600 de miliarde euro pentru salvarea companiilor aflate în dificultate în aceasta perioadă ( prin împrumuturi, ajutoare sau chiar cumpărarea de acţiuni).

SUA a alocat un pachet de 61 de miliarde de dolari doar pentru companiile aeriene şi companiile de turism. Marea Britanie a alocat un pachet de 330 de miliarde de lire sterline doar pentru garanţii pentru împrumuturi ale companiilor de transport.

Cel mai probabil, în zilele urmatoare compania Virgin a celebrului Richard Branson va solicita un plan de salvare de la guvernul britanic, potrivit CNN.

American Airlines a pierdut aproximativ 80% pe bursa din 2018 şi circa 60% din februarie 2020.

Carnival (compania care deţine liniile de croazieră Costa, Carnival, Holland America, P&O, Princess, Seabourn, Cunard, AIDA) a scăzut pe bursa cu circa 80% din februarie 2020, 11% doar astăzi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO