1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Opinie ALDE: Guvernul Orban îndatorează grav România, dar lasă investițiile în așteptare

În doar 8 luni de zile, Guvernul PNL s-a împrumutat cu aproape 100 de miliarde de lei. Datoria publică a României a sărit în doar câteva luni de guvernare PNL la 40%, în condițiile în care guvernul din care ALDE a făcut parte o lăsase la 36%, a scris pe pagina sa de facebook președintele ALDE Galați, Cristian Dima.

08 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Ironia sorții face că tocmai cei din Guvernul PNL sunt cei care certau guvernarea din care ALDE a făcut parte că datoria publică e prea mare (36%). Ba chiar organizau tot felul de dezbateri și instigau lumea să iasă în stradă împotriva guvernării.

Problema este următoarea: ce fac cu banii? Pentru că nu vedem banii aceștia ajungând în economie, în investiții!

În ceea ce privește investițiile, dl Cîțu se laudă că au făcut investiții de 16,1 miliarde lei în primele 6 luni ale anului. Acum, dacă ne uităm la obiectivele Guvernului PNL pentru acest an, pentru 12 luni obiectivul este acela de a realiza investiții de 50 miliarde lei (50,7 miliarde de lei mai exact, echivalentul a 4,5% din PIB)! Logic ar fi ca în 6 luni de zile să realizezi jumătate, adică 25 de miliarde lei. Deci, dl Cîțu atunci când se laudă cu investițiile de 16,1 miliarde lei se laudă de fapt cu realizarea a 64,4% din obiectivul pe care și l-a impus pe prima jumătate a acestui an și doar 32,2% din tot ce și-a propus!

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO