1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Opinie ALDE - Propaganda PNL nu se mai oprește: Cîţu răstălmăceşte realitatea încât nici el nu mai ştie când minte şi când spune adevărul

ALDE a publicat pe contul oficial de Facebook o postare prin care critică declaraţiile ministrului de Finanţe Florin Cîţu despre inflaţie, preţuri şi câştigul salarial

10 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Iată, mai jos, postarea integrală:

Propaganda PNL nu se mai oprește: dl Cîțu răstălmăcește realitatea în asemenea hal încât nici el nu mai știe când minte și când spune adevărul!Opinie

Azi, din nou, despre cifre. Cifre pe care ministrul Cîțu le prezintă pe jumătate, doar ca să iasă manipularea marca PNL, potrivit căreia inflația a scăzut, iar puterea de cumpărare a crescut. În fapt, cifrele oficiale de la Institutul Național de statistică îl lovesc pe dl Cîțu fix în moalele capului și arată adevărata situație.

Iată doar două exemple:

1) Florin Cîțu: „Guvernarea PNL a dus la reducerea semnificativă a inflației”.

Dl Cîțu se laudă că rata inflației din luna iunie, de 2,6%, este mai mică decât cea din iunie 2019, de 3,8%. Doar că dl Cîțu nu spune un lucru, și anume că prețurile nu sunt mai mici, ci din contră se adaugă 2,6% la prețurile de până acum.

Mai exact, în luna iunie au crescut prețurile cu 2,6% mai mult decât prețurile din luna iunie a anului trecut. Prețurile din luna iunie 2019 erau mai mari cu 3,8% decât cele din luna iunie 2018 șamd.

Ce altceva nu mai spune dl Cîțu? Că inflația în luna iunie a crescut cu 0,3% față de luna mai, atunci când era 2,3%. (https://www.economica.net/rata-anuala-a-inflatiei-a-urcat-l…)

Deci prețurile au crescut cu 2,6%, în schimb veniturile românilor nu au crescut și ele cu 2,6% ca să mențină puterea de cumpărare!

2) „Încă o dovadă a creșterii puterii de cumpărare în guvernarea PNL și în timpul celei mai mari crize din ultima suta de ani” spune dl Cîțu, invocând câştigul salarial mediu nominal net.

Dl Cîțu se laudă că e mai mare cu 2,5% câştigul salarial mediu nominal net din luna mai 2020 față de luna mai 2019. Dar ce nu spune dl Cîțu este că, în luna mai 2020, salarial mediu nominal net a fost 3.179 lei, în uşoară scădere faţă de luna aprilie 2020 cu 3 lei (-0,1%).(https://www.agerpres.ro/…/castigul-salarial-mediu-net-a-cob…)

Mai mult, câştigul salarial mediu nominal net din luna mai 2020 A SCĂZUT cu 161 de lei față de decembrie 2019! În luna decembrie 2019 salarial mediu nominal net era de 3.340 lei, iar în luna mai 2020 a SCĂZUT la 3.179 lei!

Vorbim de o SCĂDERE de 4,8%, acest lucru în condițiile în care inflația cu care se laudă dl Cîțu este de 2,6%! Așadar, puterea de cumpărare a românilor NU a crescut, ci dimpotrivă a SCĂZUT!

Mai mult, că tot vorbim de puterea de cumpărare, trebuie să menționăm și faptul că rata şomajului în luna mai 2020 a crescut la nivelul celei de acum 3 ani, ajungând la 5,2%! Adică tot mai mulți români își pierd locurile de muncă. Pentru ei nu se face absolut nimic! (https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24149065-lu…)

Minciuna are picioare scurte, dle Cîțu! Lăsați lăudăroșenia și apucați-vă de treabă!

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO