Oprea: Nu cred că se va amâna aplicarea majorării alocaţiei pentru copii

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne şi preşedinte UNPR, a declarat, sâmbătă, că nu crede că aplicarea de către Guvern a majorării alocaţiei pentru copii va fi amânată, pentru că nimeni nu se opune acestei măsuri.
Economica.net - sâm, 23 mai 2015, 13:23
Oprea: Nu cred că se va amâna aplicarea majorării alocaţiei pentru copii

‘Eu nu cred că se va amâna, vreau să vă spun la modul cel mai sincer. Poate că cei de la Finanţe calculează tot timpul sumele de bani, dar eu cred că este o temă la care nimeni nu se poate opune, este o temă de interes naţional ca să spun aşa’, a afirmat Oprea, într-o conferinţă de presă la Sibiu, întrebat despre afirmaţia copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, că se teme că Guvernul va amâna aplicarea majorării.

Preşedintele UNPR a adăugat că nu doreşte să comenteze astfel de scenarii, însă e normal ca măsura să fie aplicată în procedură de urgenţă pentru că toţi liderii politici s-au exprimat în favoarea ei.

‘Păcat că nu putem să le dăm mai mult copiilor din România, atât este probabil nivelul nostru economic. Sunt convins că, în perspectivă, se va mai mări, pentru că trebuie să investim în primul rând în copii şi în tineri’, a mai spus Gabriel Oprea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că dublarea alocaţiilor era cu adevărat o necesitate, ea exprimându-şi şi îngrijorarea că aplicarea acestei măsuri ar putea fi amânată.

‘Am reuşit să obţinem dublarea alocaţiilor pentru copii, este o mare realizare (…). Era o necesitate pentru România şi pentru cei 3,7 milioane de copii. (…) Şi mai am o strângere de inimă, aceea că vreau să văd ziua în care legea va fi publicată în Monitorul Oficial fără să existe vreo ordonanţă de prorogare a acestei majorări a alocaţiei’, a declarat Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a susţinut miercuri că, ‘dintr-un punct de vedere strict social-democrat’, dublarea alocaţiei de stat pentru copii i se pare un lucru bun, dar a atras atenţia că impactul unei asemenea măsuri este de 1,8 miliarde de lei anual, iar cei care au propus măsura nu au indicat şi sursele de finanţare. Premierul a adăugat că finanţarea unei asemenea măsuri se poate asigura anul acesta şi în 2016.

Ulterior, premierul a reiterat că banii necesari pentru această măsură există pentru acest an şi a cerut sprijinul Parlamentului la construcţia bugetului pe anul viitor.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că îşi propune să promulge legea referitoare la dublarea alocaţiilor pentru copii pe 1 iunie.

‘Mi-am propus să o promulg pe 1 iunie, dacă ajunge în timp util’, a declarat joi Iohannis, la Aeroportul ‘Henri Coandă’, înainte de plecarea la Riga, întrebat când intenţionează să promulge legea privind majorarea alocaţiilor pentru copii.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocaţiile de stat pentru copii se dublează de la nivelul de 42 de lei, la 84 de lei lunar.

Te-ar mai putea interesa și
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul motorinei....
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...