1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Oprescu, despre un posibil seism mare: Mi-e teamă pentru oamenii care stau în clădirile vechi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că îi este teamă, în cazul unui seism de magnitudine mare, pentru "oamenii care stau în clădirile vechi" şi care "refuză cu obstinaţie" să fie făcute lucrări de consolidare.

20 oct, 2013 | Mediafax

Edilul a subliniat că, potrivit prevederilor legale în vigoare, nu are dreptul să oblige bucureştenii să accepte consolidarea locuinţelor pe care le deţin şi să se mute temporar din acestea, însă face demersuri la Guvern pentru modificarea legii.

"Stau pe capul Guvernului", a afirmat Oprescu.

Primarul general a precizat, în acelaşi context, că în Capitală au fost consolidate, în ultimii ani, 30 de clădiri cu risc seismic, care are au între 160 şi 180 de apartamente, iar alte 15 sunt "în lucru".

Întrebat care este situaţia clădirilor din Centrul Vechi, Sorin Oprescu a spus că în această zonă sunt 186 de imobile, dintre care "trei sferturi" au fost retrocedate.

Potrivit edilului şef al Capitalei, 24 dintre clădirile din Centrul Vechi au fost consolidate "pe banii proprietarilor".

În privinţa celorlalte câteva zeci cu risc seismic, Oprescu a subliniat că nu are "niciun instrument" pentru a acţiona în conformitate cu legea.

"Problema este că proprietarii de la parter îşi fac afacerile", a explicat primarul, cu referire la motivul pentru care nu pot fi făcute alte consolidări în zonă, la clădiri cu restaurante, cafenele şi magazine la parter.

În aceeaşi emisiune, Sorin Oprescu a fost întrebat unde locuieşte şi dacă respectiva ar putea avea probleme în caz de cutremur. Edilul a precizat că stă pe strada Popa Savu, aflată în sectorul 1, în zona Charles de Gaulle, şi că, din câte a aflat de la un vecin, locuinţa este sigură.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO