Oprescu: În Capitală au mai rămas aproximativ 180 de străzi neasfaltate

Aproximativ 180 de străzi au mai rămas neasfaltate în Capitală, a declarat joi primarul general, Sorin Oprescu, la verificarea stadiului lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucureşti-Măgurele.
Economica.net - joi, 18 dec. 2014, 11:44
Oprescu: În Capitală au mai rămas aproximativ 180 de străzi neasfaltate

‘În 2008 erau 23%, 23% însemnau vreo 700, cam în jur de 700, 680, mai avem 180 şi s-a terminat în tot Bucureştiul şi la periferie. Atenţie, sunt şi intrările şi străzile scurte de 40, 50 de metri’, a răspuns Oprescu unei întrebări a jurnaliştilor referitoare la câte străzi din Capitală au rămas neasfaltate, fără apă şi canalizare.

Potrivit edilului-şef, se încearcă finalizarea programului anul viitor.

Oprescu a mai menţionat că dacă vremea o va permite, în ianuarie 2015 vor începe lucrările la strada Ghidigeni.

‘La sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal (cca 4,5% dintre locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi), în cei şase ani, 2008-2014, reuşindu-se ca procentul străzilor ‘de pământ’ (sistem rutier nemodernizat), lipsite de apă şi canalizare să scadă de la 23% la 5,2%. Altfel spus, în 2008, ţinând cont că un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de numai 45-50%, s-a hotărât demararea unor proiecte de mare anvergură de Primăria Municipiului Bucureşti. Cartierele ce se aflau în această situaţie erau: Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti, Băneasa, Andronache, Ion Creangă, Olimpia, Progresului, Apărătorii Patriei şi Giuleşti Sârbi’, se arată într-un document al Municipalităţii.

Până în noiembrie 2013 lucrările propuse la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare au fost finalizate în toate aceste cartiere, realizându-se investiţii ce însumează 213 străzi, 67 km reţea publică de alimentare cu apă, 71,39 km reţea publică de canalizare menajeră, 6,5 km reţea publică de canalizare pluvială şi 45,3 km sistem rutier.

De asemenea, au fost realizate patru staţii de preepurare a apelor pluviale, şase staţii de pompare a apelor uzate menajere şi o staţie de pompare a apei potabile.

Valoarea investiţiilor se ridică la 338.366.271,4 lei, cu TVA.

Pentru soluţionarea problemei referitoare la preluarea apei pluviale din zona Bucureşti-Măgurele a fost lansată procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului de execuţie a unui bazin de retenţie cu volumul util de 4.000 mc care va fi amplasat pe strada Sufaru Gheorghe. Valoarea de investiţie estimată este de 14.728.977,70 de lei, exclusiv TVA, iar durata de execuţie estimată este de 15 luni.

Pe de altă parte, edilul general a spus că pentru Prelungirea Ghencea sunt bani pentru exproprieri. ‘Avem bani, nimic nu ne lipseşte. Se estimează undeva cred că la vreo 28, 38, nu e sigură cifra, dar 31 de milioane de euro’, a adăugat Oprescu.

Te-ar mai putea interesa și
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Discounterul polonez de modă Pepco a înregistrat o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro anul trecut pe piața din România, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, consultate......
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul ...
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de ...
Republica Cipru a anunțat astăzi că cel puțin opt state din UE susțin repatrierea refugiaților sirieni
Republica Cipru a anunțat astăzi că cel puțin opt state din UE susțin repatrierea refugiaților sirieni
Ciprul a anunţat vineri că face parte dintr-un grup de cel puţin opt state membre ale Uniunii Europene care doresc să ...
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul ...