Oprescu: Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că municipalitatea nu va raţionaliza "niciun fel de căldură sau apă", sesizările cetăţenilor privind probleme la reţeaua de distribuţie a energiei termice urmând să fie soluţionate de echipele RADET.
Economica.net - vin, 11 oct. 2013, 13:01
Oprescu: Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic

„Am citit toate aberaţiile alea menţionate despre cum mă apuc eu să raţionalizez căldura. Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic. Toate sesizările – pentru că au fost sesizări punctuale, şi nu reclamaţii – au fost rezolvate. Am verificat şi aseară şi azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate”, a spus Sorin Oprescu, care a subliniat că disfuncţionalităţi, cel mai probabil, vor mai apărea, însă acestea vor fi rezolvate de echipele de intervenţie ale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Viceprimarul Capitalei Eugen Nicolaescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că au existat, în ultimele zile, probleme legate de scăderea temperaturii apei calde în Bucureşti, însă acestea au fost rezolvate.

„Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametrii normali”, a spus Nicolaescu.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) au declarat anterior, tot pentru MEDIAFAX, că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitală se face în regim continuu, însă temperatura acesteia este redusă temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea căldurii în apartamente.

Motivul acestei măsuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul că furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) dă agent termic, în această perioadă, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variaţii de plus/minus cinci grade Celsius, în condiţiile în care, „pentru asigurarea încălzirii şi apei calde de consum în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să furnizeze catre RADET agent termic la o temperatură de aproximativ 80 de grade Celsius”.

Astfel, au mai arătat cei de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, „pentru a putea îmbunătăţi parametrii de debit şi temperatură pe timp de noapte”.

Reprezentanţii RADET au mai precizat că dificultăţile în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde şi a căldurii sunt create de variaţiile atmosferice din perioada actuală, „prin variaţia de temperatură zi-noapte” respectiv trecerea de la trei grade Celsius noaptea, la temperaturi de 14-15 grade Celsius în timpul zilei.

În 1 octombrie, RADET Bucureşti a anunţat că va începe probele la cald în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Asociaţiilor de proprietari care nu doresc să beneficieze de energie termică pentru încălzire că au posibilitatea să-şi regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu, închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor, a mai precizat atunci RADET.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...