1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Oprescu: Şapte hectare din Parcul Herăstrău trebuie să revină în proprietatea Primăriei Capitalei

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat joi pentru AGERPRES că şapte hectare din Parcul Herăstrău trebuie să revină în proprietatea Primăriei Capitalei.

12 feb, 2015 | Agerpres

'Marţi, la Curtea de Apel Bucureşti se va decide dacă bucureştenii îşi vor primi înapoi terenul pe care Carol I le-a lăsat moştenire. Lupta împotriva ilegalităţilor comise de diferite persoane pe spaţiul verde al Capitalei am început-o din primul mandat al meu, multe terase ilegale au fost demolate, în locul lor fiind amenajate locuri de joacă pentru copii. Pe locul fostei terase Fitze, amenajată ilegal în Parcul Herăstrău, în zona şoseaua Nordului, Primăria Capitalei a construit un loc de joacă pentru copii. Am demonstrat că se poate. Sper ca marţi Curtea de Apel Bucureşti să facă dreptate, luând în calcul documentele pe care le-am depus la dosar de-a lungul anilor, care atestă faptul că terenul respectiv este domeniu public', a afirmat Oprescu.

Potrivit Municipalităţii, în 1999, Biroul de Turism şi Tranzacţii SA (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului de şapte hectare din Parcul Herăstrău, aceasta în condiţiile în care spaţiul verde este domeniul public al statului, fiind parte dintr-o zonă declarată monument istoric.

'În 2002, reprezentanţii clubului de yahting Sportiv Sportul Studenţesc, singurii care au reuşit să-şi desfăşoare cu greu activitatea sportivă pe acest teren, au dat în judecată BTT şi Ministerul Tineretului şi Sportului. La sfârşitul lui 2008, Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a civilă a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de Ministerul Tineretului, precum şi nulitatea contractului de vânzare-cumpărare. BTT şi SC Domino Impex SRL au făcut recurs. Din 2009, Primăria Municipiului Bucureşti a intrat în proces alături de clubul de yahting Sportul Studenţesc, având calitatea de intervenient accesoriu, instanţa admiţând cererea Municipalităţii de a-şi apăra un teren care-i aparţine încă de pe vremea lui Carol I', mai relevă sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO