1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Opt mari bănci din SUA au fost retrogradate de S&P

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a retrogradat cu o treaptă ratingurile a opt mari bănci din SUA, din cauza perspectivei că Executivul de la Washington este mai puţin dispus să acorde ajutor financiar în cazul unei crize, transmite Bloomberg.

03 dec, 2015 | Agerpres

Joi, S&P a revizuit în scădere ratingurile de credit ale JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp, Citigroup, Wells Fargo & Co, Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon Corp şi State Street Corp.

'Noi considerăm acum că probabilitatea ca Guvernul SUA să acorde sprijin extraordinar sistemului bancar american este nesigură', se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

În octombrie, Rezerva Federală a SUA a adoptat o reglementare prin care se solicită marilor bănci americane să deţină rezerve care să poată fi convertite în instrumente financiară în caz de nevoie. Dacă firmele americane dau faliment, prin convertirea rezervelor investitorii nu vor suferi pierderi substanţiale.

Deoarece creditorii nu vor sfârşi prin a furniza sprijin conform planului FED, S&P nu a adoptat acţiuni negative de rating asupra entităţilor operaţionale ale celor opt bănci. În unele cazuri, reglementările ar putea avea un impact pozitiv asupra 'subsidiarelor operaţionale de bază strategice' ale companiilor, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Reprezentanţii băncilor nu au comentat informaţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO