1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

A apărut România Balneară, un proiect de susţinere a turismului balnear, lansat de OPTBR şi desprespa.ro

Cu creștere estimată de 10%-12% a numărului de turiști balneari în 2020, OPTBR (Oficiul pentru Turism Balnear din România) și desprespa.ro au dau startul România Balneară, cea mai mare campanie de susținere a balneologiei românești, care are obiectivul de a promova resursele naturale de cură ale României și cele peste 160 de stațiuni balneare ale țării.

29 feb, 2020 | ECONOMICA.net

„România poate și are cu ce. Avem resurse naturale de neprețuit: ape carbogazoaze, ape oligominerale, ape alcaline, ape feruginoase, ape clorosodice, ape sulfuroase, ape radioactive, ape arsenicale, lacuri terapeutice, emanații de gaze, mofete, nămoluri, saline, fitoterapie, factori de climă. Avem locuri magice în România: Tușnad, Vatra Dornei, Băile Govora, Sovata, Băile Herculane, Călimănești, Techirighiol, care au nevoie de recunoaștere și de susținere. Campania „România balenara” are misiunea să creeze vizibilitate pentru resursele naturale vindecătoare ale țării, pentru locațiile balneare și pentru programele lor de prevenție și tratament. “, spune Nicu Rădulescu, președinte OPTBR.

28 de stațiuni balneare din România au aderat deja la campania România Balenara. Ei vor crea programe  speciale de terapie și tratament destinate oamenilor activi, tineri, cu nevoi diferite. Azi, turismul balnear nu se adresează doar persoanelor cu probleme medicale, ci și acelor care vor să se relaxeze, să-și regăsească vitalitatea sau să-și îmbunătățească starea fizică.

În 2019, peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente și terapii balneare în stațiunile de gen din România, la un preț mediu al unui sejur de sănătate de 797 de lei/persoană.

Pentru 2020, OPTBR estimează o creștere de minim 10%-12 % a numărului de turiști care aleg sănătatea susținută de resursele naturale ale României.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO