1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Orașe și cartiere-fantomă în China, din cauza lipsei de planificare și boom-ului imobiliar

Multe provincii chineze au construit cartiere şi chiar oraşe întregi care sunt practic goale, din cauza lipsei de planificare şi a boom-ului imobiliar, a declarat responsabilul cu urbanismul al guvernului, Qiao Runling, agenţiei Xinhua, citată sâmbătă de EFE.

10 aug, 2013 | Agerpres

Potrivit lui Qiao Runling, director adjunct la Centrul de Dezvoltare Urbană a Chinei, 'aproape fiecare localitate de mărime medie sau mare are planuri pentru a ridica noi clădiri' în afara oraşului, mizând pe urbanizarea rapidă pentru a stimula creşterea economică.

În multe cazuri, noile oraşe construite depăşesc planurile promovate de primărie şi de multe ori sunt complet goale, a subliniat el. Responsabilul chinez, care a participat la un forum privind dezvoltarea urbană desfăşurat în provincia orientală Jiangxi, a avertizat că ţara are în prezent 'un exces de ofertă de oraşe'.

Există un caz devenit faimos, cazul Kangbashi, un oraş din nord-estul Chinei situat în Mongolia Interioară conceput să ofere locuinţe pentru 1,5 milioane de persoane. Dar proiectul nu a atras decât câteva zeci de mii de cumpărători, deşi este prevăzut cu parcuri uriaşe, teatre, muzee şi o piaţă imensă, cu nimic mai prejos decât celebra piaţa Tiananmen din Beijing.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO