1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

IT&C

Orange a ales echipamentele Nokia şi Ericsson pentru reţeaua sa 5G din Franţa

Grupul francez de telefonie Orange a anunţat vineri că a ales companiile europene Nokia şi Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei reţele de telefonie mobilă 5G în Franţa, informează Reuters.

31 ian, 2020 | ECONOMICA.net

"Nokia şi Ericsson vor furniza produsele şi serviciile care vor permite dezvoltarea reţelei 5G pe întreg teritoriul. Acordul include antenele precum şi serviciile profesionale asociate", a precizat cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa într-un comunicat de presă. Producătorul finlandez Nokia va acoperi zonele din vestul şi sud-estul Franţei, în timp ce grupul suedez Ericsson va fi responsabil pentru zonele Ile-de-France (centrul Franţei), nord-est şi sud-vest-ul Franţei, a adăugat Orange.

"Pentru Orange, dezvoltarea 5G reprezintă o provocare uriaşă şi una din principalele priorităţi din planul strategic Engage 2025", a declarat directorul general de la Orange France, Fabienne Dulac.

Zilele trecute, Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca grupul chinez Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză. Potrivit recomandărilor publicate miercuri de Executivul comunitar, statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii, fără a menţiona însă în mod expres grupul chinez Huawei.

Săptămâna trecută, directorul general de la grupul francez de telefonie Orange, Stéphane Richard, s-a pronunţat şi el împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele reţele de telefonie mobilă 5G din Europa. "Sper că nu ne vom îndrepta spre o excludere de fapt a chinezilor şi în special a Huawei de pe scena europeană, care nu ar fi în interesul Europei şi de asemenea ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni", a spus Stéphane Richard.

Grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în perioada iulie-septembrie 2019, a obţinut o cifră de afaceri de 279 milioane de euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.928.000 de clienţi, în creştere cu 0,3% comparativ cu finalul T3 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO