Orange ar putea prelua Bouygues în următoarele săptămâni

Negocierile purtate de Orange pentru preluarea diviziei de telecomunicaţii a conglomeratului francez Bouygues au fost complicate de unele părţi implicate, dar ar trebui finalizate în următoarele săptămâni, a afirmat adjunctul directorului general al Orange, Gervais Pellissier, într-un interviu acordat Bloomberg Television.
Economica.net - mar, 23 feb. 2016, 10:07
Orange ar putea prelua Bouygues în următoarele săptămâni

‘Nu vrem un acord care să fie doar în faza de proiect, nu este în interesul nimănui. În următoarele săptămâni ar trebui să finalizăm tranzacţia’, a declarat Gervais Pellissier, prezent la Congresul mondial al telefoniei mobile (MWC) de la Barcelona.

Potrivit unor informaţii publicate anterior în presă, Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro (11 miliarde de dolari) în numerar şi acţiuni. Bouygues Telecom ar urma să deţină o participaţie de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participaţia statului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%. Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile, scrie Agerpres.

‘O controversă între patru persoane este întotdeauna mai dificilă decât între două persoane. Vrem să ajungem la un acord care să fie acceptabil din punct de vedere social şi să fie acceptat de autorităţile de reglementare’, a explicat Gervais Pellissier

Reuşita unui eventual acord depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei din Franţa şi Bruxelles. Orange ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Verificarea efectuată de organismele de reglementare a concurenţei pentru încheierea unei posibile tranzacţii este esenţială deoarece Orange, care negociază achiziţionarea Bouygues Telecom cu suma de 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni, este primul operator de telecomunicaţii din Franţa.

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, declara recent că statul francez intenţionează să rămână un acţionar important la Orange şi va evalua proiectul fuziunii dintre Orange şi Bouygues Telecom în funcţie de criterii precum investiţiile, locurile de muncă şi protejarea consumatorilor.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până la 2,4 miliarde de lei (494 milioane de euro)....
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Ppână la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10 - 12 ...