Orange ar putea prelua Bouygues în viitorul apropiat. Negocierile sunt aproape finalizate.

Orange este aproape de a ajunge la un acord cu rivalele SFR şi Iliad privind împărţirea activelor Bouygues Telecom, a afirmat miercuri directorul general al celui mai mare operator francez de telefonie, Stephane Richard, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 11:59
Orange ar putea prelua Bouygues în viitorul apropiat. Negocierile sunt aproape finalizate.

Acest acord este esenţial pentru succesul actualelor negocieri dintre Orange şi Bouygues Telecom deoarece orice acord va necesita vânzarea de către Orange a unor active ale Bouygues Telecom către companiile rivale, pentru a atenua temerile privind concurenţa.

‘Aceste negocieri sunt aproape finalizate. Cred că am ajuns la un acord privind principalele active care vor fi împărţite’, a declarat Richard la un eveniment desfăşurat la Paris.

Potrivit unor informaţii publicate anterior în presă, Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni. Bouygues Telecom ar urma să deţină o participaţie de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participaţia statului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%. Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.

‘Acesta este un pas important, dar numai unul dintre paşii necesari pentru ca acordul să aibă succes’, a explicat Richard, confirmând că sfârşitul lunii martie este termenul limită pentru finalizarea preluării Bouygues Telecom.

Reuşita unui eventual acord depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei din Franţa şi Bruxelles. Orange ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Verificarea efectuată de organismele de reglementare a concurenţei pentru încheierea unei posibile tranzacţii este esenţială deoarece Orange, care negociază achiziţionarea Bouygues Telecom cu suma de 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni, este primul operator de telecomunicaţii din Franţa.

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, declara recent că statul francez intenţionează să rămână un acţionar important la Orange şi va evalua proiectul fuziunii dintre Orange şi Bouygues Telecom în funcţie de criterii precum investiţiile, locurile de muncă şi protejarea consumatorilor.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...