1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Orange instalează un cablu submarin de 20.000 km care să lege Europa de Asia

Orange, cel mai mare operator telecom din Franţa, cu activităţi şi în România,a început instalarea unui cablu submarin de date cu o lungime de 20.000 km, între Franţa şi Singapore, potrivit presei franceze.

05 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Orange a început, în această săptămână, operaţiunile în Franţa, în zona Seyne-sur-Mer, lângă Toulon, legând practic cablul la reţeaua sa terestră din Franţa.Este debutul unei operaţiuni care se va costa 300 de milioane de euro (fără cheltuielile ulterioare de mentenanţă) şi care va fi finalizată în anul 2017.

În acel moment, Franţa va fi legată de Singapore printr-un cablu submarin de date lung de 20.000 de kilometri, cu o capacitate de 24 de terabiţi pe secundă.

Cablul va fi tras sprin Marea Mediterană, Marea Roşie şi Oceanul Indian şi ve deservi 17 ţări pe parcurs, printre care Italia, Turcia, Egiptul, Pakistanul, Sri Lanka sau Birmania.Cablul va fi instalat chiar de Orange, care are o divizie specializată în acest sens, Orange Marine, cu şase vase.

Scopul investiţiei: asigurarea infrastruturii pentru ca operatorii telecom să facă faţă traficului de date tot mai mare între Europa şi Asia, care creşte, anual, cu valori cuprinse între 30% şi 40%. "Nu am avut probleme de capacitate până acum, dar trebuie să fim pregătiţi", a declarat
Cei 24 de terabiţi pe secundă înseamnă, acum, de trei-patru ori mai mult decât toată capacitatea de transfer a reţelei de bază a Orange din Franţa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO