Orange nu va face noi achiziţii în Belgia şi România – Stephane Richard

Orange nu mai are nevoie să facă noi achiziţii, în Belgia şi România lucrăm pentru a ajunge la acorduri cu jucătorii locali pentru a aborda necesitatea ofertelor de telefonie fixă şi mobilă, a afirmat marţi directorul general al Orange SA, Stephane Richard, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 16 sept. 2014, 12:01
Orange nu va face noi achiziţii în Belgia şi România - Stephane Richard

Declaraţia vine după ce grupul francez a ajuns luni seară la un acord privind achiziţionarea operatorului spaniol de telefonie fixă Jazztel Plc, pentru a concura mai bine cu rivalele Telefonica şi Vodafone, scrie Agerpres.
‘Cred că suntem bine poziţionaţi pe cele mai multe din pieţele noastre şi nu avem nevoie de noi achiziţii şi fuziune (M&A). Spania a fost un caz special’, a precizat şeful Orange (fostul France Telecom).

Orange a făcut o ofertă pentru achiziţionarea în numerar a 100% din acţiunile Jazztel la preţul de 13 euro pe titlu, care reprezintă o primă de 34% faţă de preţul mediu al acţiunilor Jazztel în ultimele 30 de zile.

Acordul, care evaluează Jazztel la 3,4 miliarde de euro, va fi supus aprobării autorităţilor de reglementare şi are nevoie de sprijinul a cel puţin 50,01% din principalii acţionari, pe lângă participaţia de 14,5% pe care a acceptat deja să o vândă Leopoldo Fernandez Pujals, principalul acţionar al companiei spaniole.

Compania franceză se aşteaptă să înregistreze economii de 1,3 miliarde de euro prin fuziunea cu Jazztel, în special prin eficientizarea reţelelor.

De asemenea, Orange a anunţat că va minimaliza mărimea majorării de capital de care are nevoie pentru a finanţa achiziţia prin utilizarea bondurilor hibride. Compania s-a angajat să nu vândă acţiuni a căror valoare să depăşească două miliarde de euro pentru a achita preluarea Jazztel.

‘Vom găsi cea mai bună soluţie pentru acţionarii noştri’, a precizat Richard.

Acţiunile Jazztel înregistrau luni un avans de 12% la Bursa de la Madrid, evaluând compania la 3,09 miliarde de euro (patru miliarde de dolari), fiind apoi suspendate de la tranzacţionare.

La bursa de la Paris, titlurile Orange au scăzut luni cu 2%, la 11,46 euro.

În Spania, Orange avea la finele anului trecut 14,07 milioane clienţi, din care 12,4 milioane sunt clienţi la serviciile de telefonie mobilă şi aproape 1,7 milioane utilizatori de Internet în bandă largă.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat recent că grupul este interesat de achiziţii în România, Spania, Polonia şi Belgia şi nu exclude o reevaluare a opţiunilor pentru Bouygues Telecom, dacă este invitată să facă această preluare.

Orange generează jumătate din veniturile sale în Franţa iar restul în Spania, Polonia, Africa şi Orientul Mijlociu. Pe piaţa din România, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...