Orange România, portofoliu de clienți și venituri în creștere

Orange România, cel mai mare operator de comunicații mobile de pe piața locală, a înregistrat venituri totale de 227,4 milioane de euro, în creştere cu 3,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, iar de la începutul anului, veniturile companiei au totalizat 675,7 milioane de euro.
Economica.net - joi, 23 oct. 2014, 07:31
Orange România, portofoliu de clienți și venituri în creștere

Operatorul continuă să atragă clienți noi, astfel că la data de 30 septembrie 2014 compania avea 10.514.000 de clienţi, cu aproximativ 131.000 mai mulţi decât cu un an în urmă.

Serviciile 4G disponibile în toata oferta de abonamente pentru persoane fizice şi Orange PrePay au reprezentat un motor de creștere pentru companie în acest an.

Orange deţine cea mai extinsă reţea 4G din România şi oferă viteze medii reale de până la 60-80 Mbps pentru 78% din populația urbană şi de până la 150 Mbps în Bucureşti şi alte 5 oraşe, prin intermediul primei reţele comerciale 4G Plus, iar Orange este primul operator care a acoperit stațiile de metrou din București semnal 4G.

„Într-o piață foarte dinamică, Orange a devenit lider prin lansarea unor oferte inovatoare și prin calitate. Iar după mai bine de doisprezece ani, rămânem în topul alegerilor clienților.”, a spus Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Astfel, în al treilea trimestru al anului, vânzările de tablete 3G și 4G s-au triplat față de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, ponderea telefoanelor 4G în totalul smartphone-urilor vândute a crescut într-un an de 4 ori, de la 11% la peste 40%, pe fondul extinderii portofoliului de telefoane 4G la 35 de modele.

În strânsă legătură, traficul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar traficul realizat pe smartphone-uri s-a dublat, în principal datorită creșterii traficului din rețeaua 4G. 

În prezent, peste 110 000 de abonaţi Orange TV vizionează programele pe televizor și dispozitivele mobile, în timp ce aplicația pentru smartphone și tabletă a fost descărcată deja de peste 800 000 de ori.

Din trimestrul trei al anului, abonaţii Orange TV pot vedea meciurile de fotbal din Liga 1 pe toate ecranele, iar biblioteca de filme, seriale și emisiuni din Orange TV Go a fost îmbogățită cu episoade noi din seriale americane, difuzate în maxim 48 de ore de la premiera din Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare, a anunțat compania. ...
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri de până la 50%
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri ...
Românii care se gândesc deja la vacanţa la mare de vara viitoare au la dispoziţie primele pachete turistice din programul ...
Tudorel Andrei, președinte INS: Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei mari categorii de vârstă
Tudorel Andrei, președinte INS: Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei mari categorii de vârstă
Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei categorii mari de vârstă, a atras atenţia, vineri, preşedintele ...
Prelungirea Ghencea: Lucrările de lărgire s-au scumpit cu 131 milioane de lei
Prelungirea Ghencea: Lucrările de lărgire s-au scumpit cu 131 milioane de lei
Consilierii generali au aprobat joi majorarea valorii investiției în lărgirea Prelungirea Ghencea cu 131 milioane de lei, ...