1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Orange România: 4 din 5 părinți au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi noile tehnologii

Trei din cinci părinți utilizează zilnic internetul, conform unui chestionar realizat de Orange România în cadrul proiectului #părințilașcoală. Dintre aceștia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci când nu știu cum să gestioneze diverse situații în mediul digital.

13 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Chestionarul Orange arată că principalele motive pentru care părinții accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi și transferul de date, dar și faptul că își doresc să se informeze din resurse online, ușor accesibile. Laptopul și computerul sunt dispozitivele aflate la îndemâna părinților pentru sesiunile online, iar cei mai pasionați doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleași nevoi.

Orange a lansat la începutul lunii februarie campania #părințilașcoală, cu ajutorul căreia își propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinți. Astfel, pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie, au fost încărcate în platformă peste 100 de povești, evaluate ulterior de un juriu format din specialiști în comunicare digitală și social media. Câștigătorii au obținut un loc în tabăra de cursuri digitale #părințilașcoală care are loc între 13-15 martie.

Conform poveștilor înscrise pe platforma #părințilașcoală, printre cele mai des întâlnite provocări ale părinților în a accesa și utiliza noile tehnologii se numără: dificultăți în accesarea internetului, ultilizarea e-mail-ului și a telefonului mobil.

Câteva dintre mesajele postate pe platformă:

„... l-am sunat pe tata, care în graba lui, în loc să-mi răspundă mi-a dat mesaj prestabilit: sunt în ședință! Tata fiind pensionar”

„S-a-ntâmplat că nu găsesc arondul. Am nevoie de el și nu-l găsesc. Nu mai râde! Să știi că înainte să te sun chiar l-am căutat pe toată tastatura, ca să nu te sun degeaba”

“De fiecare dată când Google schimbă imaginea, tata se ceartă cu mama pentru că i-a stricat calculatorul'”

“... tata s-a trezit invadat într-un final de spambots. Pentru că dă click pe toate chestiile care sclipesc, probabil.”

.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO