1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

Orange România: cifra de afaceri a crescut cu 7,7%, la 280 milioane de euro, în ultimul trimestru din 2017

Orange România a realizat, în intervalul octombrie-decembrie 2017, o cifră de afaceri în valoare de 280 milioane de euro, în creştere cu 7,7% faţă de perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat al companiei.

21 feb, 2018 | Agerpres

Potrivit documentului, creşterea a fost susţinută în principal de evoluţia pozitivă a utilizării datelor mobile, a pachetelor fix-mobil şi a vânzărilor de echipamente mobile. La 31 decembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.623.000 clienţi.

'2017 a fost un an în care procesul de digitalizare a accelerat, lucru evidenţiat de consumul în creştere de date mobile şi de produse conectate, atât pentru mediul rezidenţial cât şi pentru cel business. Clienţii noştri îşi doresc simplitate - în oferte, dar şi în interacţiunea cu Orange, iar pachetele fix-mobil Orange Love au răspuns acestei cerinţe. În egală măsură, clienţii B2B au căutat simplificarea şi eficientizarea operaţiunilor prin alegerea de soluţii integrate care să includă atât conectivitate cât şi soluţii IT&C în zona de cloud, business Wi-Fi şi securitate cibernetică. Performanţa din 2017 este rezultatul a două constante - ofertele relevante construite împreună cu clienţii şi încrederea lor în calitatea serviciilor oferite prin cea mai extinsă reţea 4G din România', a declarat Liudmila Climoc, chief executive officer în cadrul Orange România.

Conform comunicatului, reţeaua 4G acoperea la final de decembrie 93,2% din populaţia ţării, adică 10.026 localităţi, unde 3,2 milioane clienţi Orange foloseau serviciile Orange 4G, cu aproape 50% mai mulţi comparativ cu finalul anului 2016. Această evoluţie s-a regăsit şi în traficul de date mobile, care a crescut cu peste 80% comparativ cu T4 2016 şi în cel 4G, care a crescut de 3 ori.

Compania menţionează că aceste rezultate au fost influenţate şi de vânzările de telefoane performante 4G, care au crescut cu 14% în T4 2017 comparativ cu T4 2016. Vânzările de dispozitive conectate (smartwach-uri, brăţări fitness, roboţi, ceasuri pentru copii, ochelari VR, console gaming, smart TV) au crescut de 6 ori în ultimul trimestru al anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, Orange România înregistrând aproape 80 de referinţe pe această categorie de produs. O tendinţă accelerată se observă şi în privinţa obiectelor conectate pentru casă, unde creşterea faţă de trimestrul 4 al anului precedent este de 5 ori mai mare.

Ca urmare a extinderii reţelei 4G şi a accesibilităţii telefoanelor performante, peste 720.000 de clienţi Orange au ales să folosească Apelul 4G în 2017, în creştere de 5 ori comparativ cu decembrie 2016.

De asemenea, în comunicat se precizează că lansarea la finalul lunii septembrie 2017 a Orange LOVE, pachetele atractive de servicii fix-mobil cu televiziune bonus şi cu beneficii multiple pentru întreaga familie au determinat o dublare a vânzărilor de internet prin fibră optică şi a serviciului de televiziune prin cablu comparativ cu trimestrul precedent. La finalul lunii decembrie, serviciul de televiziune prin cablu şi satelit, Orange Home TV, număra 398.000 clienţi, în creştere cu aproape 20% faţă de anul trecut. Serviciile fixe în bandă largă aveau peste 187.000 de abonaţi, în creştere cu peste 60%.

Totodată, tranzacţiile prin intermediul telefonului mobil au fost din ce în ce mai atractive în 2017. Astfel, numărul clienţilor care au ales serviciul Orange Money a ajuns la 81.000, cu 51% mai mulţi la final de an comparativ cu finalul primului semestru din 2017. Clienţii au ales Orange Money în special pentru a achita facturile de utilităţi şi pentru a efectua reîncărcări PrePay.

În ultimul trimestru al anului, peste 22.000 de clienţi s-au înscris pentru a testa noua versiune de Contul meu Orange, care a devenit My Orange. Prin acest exerciţiu colaborativ, a fost construită noua versiune a aplicaţiei împreună cu clienţii care au trimis feedback privind meniul, modul în care este afişată informaţia şi chiar noul nume al serviciului. My Orange a continuat tendinţa pozitivă în ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi, unde a înregistrat o creştere de 26% în T4 2017 comparativ cu T4 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO