Orange SA renunţă la implicarea în planurile de consolidare a pieţei de telecomunicaţii din Franţa

Orange SA, a anunţat că nu va lua parte la consolidarea pieţei interne de telecomunicaţii, după ce a analizat posibilităţile şi a descoperit că nu au fost îndeplinite condiţiile stabilite iniţial, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 02 iul. 2014, 08:01
Orange SA renunţă la implicarea în planurile de consolidare a pieţei de telecomunicaţii din Franţa

‘Compania crede că în prezent nu poate continua pe această cale’, se arată în declaraţia celui mai mare operator francez de telefonie.

Guvernul Franţei încă doreşte să reducă numărul operatorilor de telefonie mobilă de pe piaţa internă de la patru la trei, pentru a pune capăt ‘spiralei destructive’ a scăderii preţurilor, a afirmat luna trecută ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg.

Directorul Orange SA, Stephane Richard, şi omologul său de la Bouygues Telecom, Martin Bouygues, au avut o serie de întâlniri pentru a discuta mai multe opţiuni, inclusiv posibilitatea unei fuziuni. Orange este liderul pieţei de telefonie mobilă din Franţa, iar guvernul francez deţine 27% din acţiunile companiei. La rândul său, Bouygues Telecom este al treilea din cei patru mari jucători de pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa. Un război al preţurilor s-a declanşat în Franţa, în ianuarie 2012, când a intrat pe piaţă operatorul Iliad.

Secretarul general al Orange, Pierre Louette, a afirmat că operatorul ‘nu ar putea încheia cu Bouygues SA un acord care ar putea repara piaţa de telecomunicaţii din Franţa’.

Orange ia în considerare şi o posibilă combinare cu un alt operator. Un nou plan strategic ar putea fi anunţat până la sfârşitul anului.
Viitorul Bouygues este unul incert după încercarea nereuşită de a prelua rivalul SFR. În pofida sprijinului guvernamental pentru oferta făcută de Bouygues, grupul Vivendi a decis să-şi vândă divizia de telefonie SFR către operatorul de cablu Numericable.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că discuţiile dintre Bouygues, Iliad şi Orange s-au blocat din cauza preţului în condiţiile în care Bouygues vrea un preţ de opt miliarde de euro ca punct de pornire pentru negocieri.

În context, Montebourg a cerut operatorilor de telefonie mobilă să revină la masa negocierilor. ‘Cer tuturor să găsească alte soluţii decât reducerea locurilor de muncă’, a afirmat ministrul francez al Economiei.

Luna trecută, Bouygues Telecom a anunţat că intenţionează să concedieze 17% din forţa sa de muncă, în urma eşuării discuţiilor cu Orange SA şi Iliad SA. Compania vrea să-şi reducă costurile anuale la divizia de telefonie cu 300 milioane de euro până în 2016.

Sursele au declarat pentru Bloomberg că Bouygues vrea să obţină 7-8 miliarde de euro pentru divizia sa de telefonie, cu trei miliarde de euro mai mult decât este dispusă să plătească Iliad.

În 5 aprilie, Vivendi a acceptat să vândă al doilea operator de telefonie mobilă din Franţa, SFR, către Altice, compania holding a miliardarului franco-israelian Patrick Drahi, într-o tranzacţie estimată la peste 17 miliarde de euro, respingând oferta îmbunătăţită a firmei Bouygues SA, ofertă susţinută de guvernul francez.

Montebourg declara în aprilie că Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat în mod repetat că sectorul telecomunicaţiilor din Europa are nevoie de consolidare, idee susţinută şi de Rene Obermann, şeful Deutsche Telekom AG, cel mai mare operator european de telecomunicaţii.

Pe piaţa din România, veniturile Orange România au crescut, în primul trimestru din 2014, cu 4,9% până la valoarea de 230 de milioane de euro, în timp ce numărul abonaţilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai mulţi cu 1,76% faţă de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienţi, în creştere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, când existau 10,214 milioane clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...