1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Imobiliare

Oraşele din România cu cele mai mari chirii la apartamente

În ultimele trei luni, piața închirierilor de locuințe s-a menținut destul de stabilă din punctul de vedere al prețurilor solicitate de proprietari. Dintre marile centre regionale ale țării, doar Cluj-Napoca a consemnat o ușoară variație: aici, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere de tip confort 1 (construit între anii 1980 și 2000) s-a diminuat ușor, de la 400 la 390 de euro pe lună, potrivit unei analize realizată de imobiliare.ro. 

05 aug, 2018 | ECONOMICA.net

Sursa foto: Shutterstock.com – By Mariia Golovianko

În ciuda acestei scăderi, orașul de pe Someș continuă să aibă cel mai ridicat nivel al chiriilor la nivel național, în condițiile în care proprietarii bucureșteni și-au menținut așteptările constante, la o valoare de 350 de euro pe lună pentru o asemenea unitate locativă.

După un ușor avans consemnat în trimestrul al doilea de capitala Moldovei, aceasta se situează la un nivel similar al chiriilor cu Timișoara și Brașovul. Astfel, un apartament cu două camere poate fi închiriat, în aceste trei centre regionale, cu aproximativ 300 de euro pe lună. În mod interesant, așteptările proprietarilor din Constanța sunt similare cu ale celor din Târgu Mureș, Sibiu, Tulcea și Ploiești, ajungând la 250 de euro pe lună pentru o unitate locativă bicamerală. 

Cele mai mici chirii dintre reședințele de județ ale țării se găsesc, în continuare, în Drobeta Turnu-Severin, unde prețul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere a rămas 150 de euro pe lună. Și pretențiile proprietarilor din Reșița s-au menținut constante în ultimul trimestru, la o valoare de 165 de euro pe lună, însă ale celor din Sfântu Gheorghe s-au majorat de la 168 la 176 de euro pe lună. Chirii mai mici decât în capitala Covasnei se găsesc acum în Zalău (175 de euro pe lună), Slobozia (172 de euro pe lună) și Râmnicu Vâlcea (170 de euro pe lună).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO