Oraşul Cluj-Napoca, inclus pe o listă de oraşe spectaculoase, dar puţin vizitate de turişti

Orașul Cluj-Napoca a fost inclus de CNN, alături de Ankara, Erevan, Debrețin, Norwich sau Plovdiv, pe o listă cu 20 dintre cele mai frumoase orașe din lume puțin căutate de turiști. Asta deși, al doilea oraș ca mărime al României, Cluj-Napoca, este adesea văzut ca un punct de oprire pentru călătorii în căutare de aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să admire istoria Transilvaniei.
Economica.net - lun, 05 aug. 2019, 04:28
Oraşul Cluj-Napoca, inclus pe o listă de oraşe spectaculoase, dar puţin vizitate de turişti

Potrivit CNN, Cluj-Napoca are toate capcanele unei destinații ideale de city break.

Alte orașe incluse în listă sunt: Orange, localizat în sud-estul Franței, cu cel mai bine conservat teatru roman din Europa, construit în primul secol după Hristos; Norwich, Anglia, este unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Marea Britanie sau Aarhus, al doilea cel mai mare oraș din Danemarca care se mândrește cu o catedrală falnică și cu Muzeul de Artă ARoS.

Anvers din Belgia a fost numit capitala de diamant a lumii și uimește prin Catedrala sa, iar Haga, alternativa la Amsterdam, oferă unele dintre cele mai frumoase edificii arhitecturale olandeze, precum și rețeaua de canale.

De asemenea, Sarajevo, așezat pe fundalul Alpilor Dinarici, capitala Bosniei și Herțegovinei cu influențe otomane și austro-ungare. Cea mai tânără capitală a Europei este Pristina, unul dintre orașele subapreciate ale Europei.

La fel și Malmo, care după Sotckholm și Gotheborg este conectat cu Danemarca prin Podul Öresund. Aberdeen, cu Dunnottar Castle, o fortăreață aflată în ruine situată pe o stâncă pe coasta de nord-est a Scoției, la circa 3 km de Stonehaven.

Capitala Elveției, Berna, a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO, iar Wroclaw, unul dintre cele mai vechi orașe din Polonia, capitala Sileziei de Jos, a fost Capitală Culturală Europeană în 2016.

Tbilisi, Georgia, oferă panorame istorice precum faimoasa Biserică Metekhi, care datează din secolul XIII. Dominată de arhitectura brutală stalinistă, capitala Belarusului, Minsk, este un alt oraș fascinant care de obicei este relativ lipsit de turiști.

Unul dintre cele mai vechi orașe locuite fără întrerupere din lume, capitala Armeniei Erevan datează de peste 2.800 de ani, iar Debrețin este alternativa mai puțin aglomerată a Budapestei. În acest oraș se află cea mai mare biserică reformată din Ungaria.

Ankara este al doilea cel mai mare oraș din Turcia după Istanbul, dar cu siguranță mai puțin aglomerat.

În fine, primul oraș din Bulgaria ales Capitală Culturală Europeană, Plovdiv are un amfiteatru roman și un oraș vechi colorat, iar capitala istorică a vikingilor, Trondheim, este al treilea cel mai mare oraș al Norvegiei, după Oslo și Bergen, dar și cel mai puțin vizitat de turiști.

Te-ar mai putea interesa și
Comisarii ANPC au verificat 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile
Comisarii ANPC au verificat 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile
Comisarii pentru protecţia consumatorilor, reuniţi în "Caravana Consumatorilor", au controlat peste 160 de operatori economici din Moldova în doar două zile şi au aplicat amenzi......
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, ...
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...