Oraşul din vis. Din visul unui şeic

Aici totul e gigantic. Sfidează simţurile. Te ameteste cu inaltimile lui. Dubaiul e ostentativ. E stralucitor in tot ce are. Pana si desertul sau mallurile sunt desprinse dintr-un vis de seic. Orice ai privi, orice ai atinge, orice ai gusta, e lux si voluptate.
Economica.net - mie, 04 feb. 2015, 12:51
Oraşul din vis. Din visul unui şeic

In aceasta oaza a viitorului, cu insule artificiale si zgarie-nori, superlativul este la el acasa. Aici si-au facut loc cea mai mare fantana arteziana, cea mai inalta cladire de pe planeta, singurul hotel de 7 stele si cea mai mare gradina naturala a lumii – Gradina Miracolelor.

 

Dubaiul vechi, mai auster, iti arata farmecul traditional al Emiratelor. Il gasesti in fortul al-Fahidi, in moscheea Jumeirah, dar mai ales in souks, pietele locale, de unde poti cumpara orice – de la condimente si bijuterii la tricouri pentru turisti.

 

Dubaiul modern, insa, are origini universale. Aici trecutul este inlocuit de lux cosmopolit: Burj Khalifa, cu cele 160 de etaje ale sale, hotelul Burj al-Arab – unde poti sa intrezaresti, fie doar si intr-o vizita, traiul celor “alesi”, Dubai Marina – una din cele mai noi zone ale orasului, care te asteapta cu restaurante, cafenele si alte delicii cu privire la mare si, bineinteles, Palm Islands, insulele artificiale.

 

 

Ai impresia ca orasul asta a fost adus cu totul aici, de pe alta planeta. Nu e nevoie de o nava spatiala, insa, pentru a ajunge la el. Doar de o calatorie cu avionul.

 

 

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre RomaniaTV si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...