1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

News

Orban: E greu de spus când va fi accesibil vaccinul anti-COVID. Distribuirea la nivel european nu va fi discriminatorie

Premierul Ludovic Orban a declarat că, până nu se termină testele clinice, este greu de spus când va fi accesibil vaccinul anti-COVID-19, adăugând că distribuirea acestuia la nivelul UE nu va "discriminatorie", urmând să se facă în funcţie de populaţia fiecărei ţări.

30 oct, 2020 | Agerpres

"Există trei (...) companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul. (...) E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil. El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile. Ceea ce este cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective. (...) Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări", a explicat Orban, întrebat dacă România ar putea avea primele de doze de vaccin anti-COVID-19 la finalul acestui an.

El a adăugat că există speranţe că se pot termina testele clinice cu succes până la sfârşitul anului, ceea ce ar însemna că vaccinul ar putea deveni accesibil începând cu anul viitor.

Pe de altă parte, prim-ministrul a precizat că, din informaţiile pe care i le-a pus la dispoziţie ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru acest sezon s-au achiziţionat mai multe doze de vaccin antigripal decât în anii trecuţi. "Ele vin după un grafic care a fost convenit cu furnizorii şi se distribuie pentru vaccinare", a completat el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO