1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

News

Orban: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe abrogarea "prevederilor catastrofale" din OUG 114 în perioada următoare

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe abrogarea "tuturor prevederilor catastrofale" din OUG 114 în perioada următoare, a declarat, vineri, prim-ministrul Ludovic Orban.

06 dec, 2019 | Agerpres

"Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească care au fost cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă 114. Am tras nădejde că în dezbaterea parlamentară - ştiţi că ordonanţa se află în dezbatere în Camera Deputaţilor - vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei româneşti. Nu ştiu dacă vom putea face acest lucru. Dimpotrivă, din veştile care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutăţească prevederile din OUG 114", a afirmat Ludovic Orban în deschiderea şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că "ultima ispravă" de care a auzit este "aceea a măririi plafonului pentru fantomaticul FDI la 15 miliarde".

"Este ceva de noaptea minţii, nu vă puteţi imagina. Deci, ca atare, suntem obligaţi, după opinia mea, dacă vrem într-adevăr să repunem cât de cât lucrurile în normalitate şi să încetăm efectele prevederilor OUG 114 asupra economiei, va trebui şi ne vom angaja răspunderea cu siguranţă într-o şedinţă ulterioară, nu în şedinţa de marţi, ci în următoarea şedinţă de guvern, astfel încât să declanşăm procedura de angajare a răspunderii şi pentru abrogarea prevederilor nocive din cadrul OUG 114", a mai declarat Orban.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO